Να διαψεύσει ότι αποχωρεί από τη ΔΗΜΑΡ θέλησε ο Νίκος Μπίστης καθώς άπαντες θεώρησαν βέβαιη την αποχώρησή του μετά την αιχμηρή επιστολή που έστειλε στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Ο κ. Μπίστης στην αιχμηρή επιστολή του άσκησε κριτική για τη στάση της ΔΗΜΑΡ στην τρικομματική κυβέρνηση, τονίζοντας μάλιστα ότι η αποχώρηση έγινε την χειρότερη στιγμή: «Την ώρα που είχαμε όλη την δυνατότητα, μετά το στραπατσάρισμα του Σαμαρά με την ΕΡΤ να απαιτήσουμε άλλη λειτουργία της κυβέρνησης, άλλους συσχετισμούς στο εσωτερικό της, νέα προγραμματική συμφωνία, φύγαμε και κάναμε μετέωρο βήμα προς τα πίσω. Δηλαδή, προς τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ο ίδιος, θέλοντας να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, σε δήλωση του στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook τόνισε ότι αν είχε πάρει απόφαση αποχώρησης θα το είχε δηλώσει δημόσια: «Επειδή ορισμένοι θεώρησαν την επιστολή μου προς την ΚΕ της ΔΗΜΑΡ ως δήλωση αποχώρησης από το κόμμα, θέλω να πω ότι αν είχα πάρει μια τέτοια απόφαση θα το δήλωνα καθαρά και δημόσια».

Πάντως, δεν παρέλειψε να αφήσει εκ νέου αιχμές τονίζοντας πως οι σχέσεις του με την ηγεσία του κόμματος είναι «παγωμένες»: «Δεν είναι μυστικό ότι οι σχέσεις μου με την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ εδώ και καιρό βρίσκονται σε οριακό σημείο. Υπάρχει , όμως, ένας ολόκληρος κόσμος που αντιδρά και αυτή την κρίσιμη στιγμή υψώνει το ανάστημα του. Αυτούς δεν μπορώ να τους αποχωριστώ».