«Ξαναχτύπησε» ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας, προτείνοντας σήμερα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη να κάνει άνοιγμα η ΝΔ στη… Χρυσή Αυγή! Κι αυτό μόλις μία ημέρα μετά τη λήξη του συνεδρίου του κόμματός του στο οποίο ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς έκανε την πιο σφοδρή μέχρι σήμερα επίθεση στη Χρυσή Αυγή, την οποία αποκαλούσε συνεχώς με τον όρο «νεοναζί».

Συγκεκριμένα ο κ. Πολύδωρας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm 97.8, απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το εάν θα πρέπει να υπάρξει άνοιγμα και προς την Χρυσή Αυγή:

«Άμα ακούω εγώ, μποξ και πυγμαχία και πως να εξουδετερώσουμε και να λιώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ή την Χ��υσή Αυγή, έλεος είμαστε εκτός τόπου και χρόνου. Πως να σας το πω καθαρά εδώ χρειάζεται η ευρύτατη συνεννόηση για μια εθνική άμυνα».

Αλλά και σε άλλη ερώτηση, για το εάν θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία και με την Χρυσή Αυγή, ο πρώην υπουργός απάντησε: «Βεβαίως. Μας έπιασε η ευαισθησία για την Χρυσή Αυγή η οποία είναι ψηφισμένη από 600 χιλιάδες κόσμο, θα ψηφιστεί από 1 εκ. και εμείς θα κάνουμε αναμνήσεις του Συντάγματος της Βαϊμάρης. Το ξέρουνε το σύνταγμα της Βαϊμάρης; Ξέρουνε ότι ήταν το πιο προχωρημένο Σύνταγμα στην κοινωνική πολιτική της Γερμανίας του Μεσοπολέμου; Ή όλης της ιστορία του συνταγματικού δικαίου της ιστορίας; Όσοι είστε αντίθετοι να πάτε να το βγάλετε από το�� Άρειο Πάγο. Να κάνετε αίτηση να θέσετε το κόμμα εκτός νόμου όπως είπε ο κ. Βενιζέλος. Γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν ηρεμούμε λιγάκι να δούμε τον πόνο μας και την κατάσταση μας;»

Κριτική άσκησε και στον πρωθυπουργό χαρακτηρίζοντας το successes story «ψυχολογική ένεση», ενώ άφησε να εννοηθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ υποχωρητική απέναντι στην τρόικα!

«Είμαι σαν το θηρίο στο κλουβί. Βλέπω μια επιμήκυνση και μια συνέχιση του δικαίου της ανάγκης και αυτό θα πρέπει να διακοπεί όχι γιατί πρέπει να κάνω τον μάγο ότι μπορώ να εξουδετερώσω την θεομηνία, αλλά συγκεκριμένα όλα τα πυρά θα έπρεπε να τα είχα στρέψει εγώ στην απόκρουση της τρόικας. Αυτό που με ενοχλεί και που ήταν το κεντρικό στοιχείο της πολιτικής μας εμφάνισης στον λαό και τις εμπιστοσύνης που μας έδειξε το 2012 είναι ότι πάμε για αναδιαπραγμάτευση, αυτή η έννοια της αναδιαπραγμάτευσης κάθε 24ωρο που περνάει γίνεται εντονότερη. Διότι όλα τα μερικότερα που είναι σαν μέσα σωτηρίας είναι βηματισμοί στο τέλμα. Γίνεται προσπάθεια αλλά υποχωρούμε διαρκώς, δεν βλέπω ότι νικάμε στην διαπραγμάτευση. Αυτό που με ενοχλεί είναι η στάση της τρόικας. Βιάζουν την λογική μας, παραβιάζουν τους κανόνες της λογικής, αυτό είναι ίδιο των αυταρχιών» τόνισε.

Ο κ. Πολύδωρας σχολίασε και την κριτική του Μ. Βορίδη στις κυβερνήσεις Α. Παπανδρέου, την οποία χαρακτήρισε «σωστή μεν, άκαιρη δε».

Σα αξιοσημείωτα ότι ο κ. Πολύδωρας πήρε αποστάσεις και από τον τρόπο με τον οποίο έκλεισε η ΕΡΤ.