Στο -γνωστό πια- θρίλερ με το μαρτύριο της σταγόνας εξελίσσεται η εκταμίευση της επόμενης δόσης, την ώρα μάλιστα που το ΔΝΤ θέτει ανοικτά θέμα παραμονής του στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.

Με την τρόικα να βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα για τις δύσκολες διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση, η δόση των 8,1 δισ. ευρώ δείχνει να βρίσκεται στον αέρα!

Σύμφωνα με ανώτερη πηγή της ευρωζώνης, που μίλησε στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο MNI, η χώρα μας δεν πληροί ακόμη τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση της δόσης καθώς έχει μείνει πίσω στο πρόγραμμα και ειδικά στην αναδιάρθρωση του Δημοσίου!

Η ίδια πηγή τονίζει ότι θα μπορούσε η χώρα μας να λάβει 2 δισ. ευρώ έως τον Αύγουστο και τα υπόλοιπα τον Σεπτέμβριο, με αστερίσκο πάντα και σε συνάρτηση με την πρόοδο στην εφαρμογή του προγράμματος…

Προς σύγκρουση με Ευρώπη το ΔΝΤ: Καλύψτε το χρηματοδοτικό κενό ή… γεια σας!

Την ίδια ώρα, σε μετωπική σύγκρουση με την Ευρώπη οδηγείται το ΔΝΤ.

Το Ταμείο απειλεί με αποχώρηση από το ελληνικό πρόγραμμα, τονίζοντας ότι θα διακόψει τις πληρωμές προς την Ελλάδα εάν το χρηματοδοτικό κενό της χώρας δεν καλυφθεί μέχρι τα τέλη Ιούλιου!

Το χρηματοδοτικό κενό αφορά μια «τρύπα» ύψους 3-4 δισ. ευρώ που δημιουργήθηκε μετά την άρνηση των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης να μετακυλήσουν τα ελληνικά ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους.

Πηγές του ΔΝΤ, μάλιστα, σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι για να αποδεσμεύσει τα χρήματα των δόσεων που του αναλογούν το ΔΝΤ θα πρέπει να είναι σίγουρο πως οι ανάγκες της Ελλάδας καλύπτονται πλήρως για τους επόμενους 12 μήνες…