Τέλος στο καθεστώς της μακρόχρονης δικαστικής προστασίας που μπορούσαν να πετύχουν συμβασιούχοι του Δημοσίου, οι οποίοι, παρά τη λήξη της εργασιακής σχέσης, κατόρθωναν να παραμένουν στις θέσεις τους μέχρι και 7 χρόνια σε κάποιες περιπτώσεις μέσα από προσωρινές δικαστικές διαταγές, σκοπεύει να βάλει η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση εξπρές που αναμένεται να καταθέσει το υπουργείο Δικαιοσύνης τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νομοθετική διάταξη θα προβλέπει την εκδίκαση όλων των υφιστάμενων προσφυγών συμβασιούχων εντός τριμήνου, περιορίζοντας στο ελάχιστο τη δυνατότητα αναβολών προκειμένου να ληφθούν τελεσίδικες αποφάσεις.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη, από την ψήφιση του νέου νόμου, υποθέσεις που αφορούν μέτρα για εργαζόμενους του Δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέα θα εκδικάζονται επί των ασφαλιστικών μέτρων και επί της τακτικής αγωγής εντός τριμήνου.

Αυτή την περίοδο εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη περίπου 6.000 υποθέσεις συμβασιούχων που έχει λήξει η σύμβασή τους και συνεχίζουν να εργάζονται στις θέσεις με προσωρινές δικαστικές διαταγές, για τους οποίους εκτιμάται ότι το μεγαλύτερο μέρος θα δει την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο.

Μάλιστα, πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων στο Δημόσιο εν δυνάμει αποτελεί τη βασική δεξαμενή απολύσεων, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 4.000 απολύσεων εντός του 2013...