Τη βεβαιότητα του πως «η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα ανακάμψει» εξέφρασε ο πρόεδρος της Cosco κάπτεν Γουέι Τζιαφού, ο οποίος τιμήθηκε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο με το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Φοίνικα.

«Η ευημερία θα επιστρέψει στην Ελλάδα» εκτίμησε ο ίδιος, χαρακτηρίζοντας την απονομή του παρασήμου ως «αναγνώριση αλλά και ενθάρρυνση να προωθήσω περαιτέρω τη δουλειά μου».

Ο πρόεδρος της Cosco επικύρωσε το κινεζικό ενδιαφέρον για τον ΟΣΕ, ενώ αναφέρθηκε και στη συμφωνία για την επέκταση του λιμανιού, ενώ υπογράμμισε πως η επένδυση της εταιρείας του έχει «ευρύτερη και μακρά προοπτική».

Ο κ. Βενιζέλος, από την πλευρά του, έκανε λόγο για «ζωτική συνεισφορά» του καπετάνιου Γουέι στο επιτυχές αποτέλεσμα της κινεζικής επένδυσης και πρόσθεσε: «Η Cosco έκανε μια μεγάλη επένδυση στη χώρα μας, που έδωσε ένα μήνυμα ενθάρρυνσης στην ελληνική οικονομία και συνέβαλε στην αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι προσφέρει το παράσημο στον κάπτεν Τζιαφού ως «πράξη αναγνώρισης και τιμής» και υπογράμμισε πως «η Ελλάδα εξέλαβε την κινεζική επένδυση ως μια ψήφο εμπιστοσύνης στη σταθερότητα, τις υποδομές και την υψηλή ποιότητα ��ου ανθρώπινου δυναμικού μας».