Ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό δείχνει νέα δημοσκόπηση της «Rass», με τη Νέα Δημοκρατία να έχει προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, και το ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ να παρουσιάζουν καθίζηση.

Η δημοσκόπηση ολοκληρώθηκε τη μέρα που ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ανακοίνωσε πως η ΔΗΜΑΡ αποχωρεί από την τρικομματική κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικό είναι, πως για πρώτη φορά στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 4%, ενώ η ΔΗΜΑΡ μόλις 3%.

Η ΝΔ παρουσιάζει οριακή άνοδο στο ποσοστό της, το ίδιο και ο Σ��ΡΙΖΑ, με τη διαφορά ανάμεσα τους να βρίσκεται στο 1,1%.

ΝΔ: 24,8%

ΣΥΡΙΖΑ: 23,7%

ΠΑΣΟΚ: 4%

ANEΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ: 4,1%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 8,1%

ΔΗΜΑΡ: 3%

ΚΚΕ: 4,7%

Μεγάλο προβάδισμα έχει ο Αντώνης Σαμαράς ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός, συγκεντρώνοντας ποσοστό 46,8%, έναντι 33,4% του Αλέξη Τσίπρα.

Πρώτη, είναι η ΝΔ όμως και στην παράσταση νίκης, με ποσοστό 54,4%, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με 38,6%.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ:

Καθολικό τους αίτημα, είναι να μειωθεί το προσωπικό της ΕΡΤ, αλλά και να εξορθολογιστεί η λειτουργία της.

Μια εβδομάδα μετά το «λουκέτο», η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, 72,7% παίρνει το μέρος του Αντώνη Σαμαρά. Το ίδιο και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ!

Χαρακτηριστικό είναι πως μόνο 1 στους 3 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με τη θέση Τσίπρα ν΄ανοίξει η ΕΡΤ και να συνεχίσει να λειτουργεί όπως πριν.

Το 59,6% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ν΄ανοίξει η ΕΡΤ μόνο αφού το προσωπικό μειωθεί και η λειτουργία της εξορθολογιστεί.

Το ίδιο και οι ψηφοφόροι της ΔΗΜΑΡ, σε ποσοστό 78,8%.

Παράλληλα, το 61,8% των πολιτών θέλει να εξαντλήσει την τετραετία η κυβέρνηση, κάτι το οποίο είναι κοινό αίτημα των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων, πλην του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στέλνουν κι ένα μήνυ��α στον αρχηγό τους, μιας και το 70,7% θεωρεί πως ένα χρόνο μετά τις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας έχει μετατοπιστεί από τη σκληρή αντιμνημονιακή του στάση, και έχει πιο ήπιες και κεντρώες θέσεις.

Χαρακτηριστικό είναι, πως 2 στους 3 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνουν δυσαρεστημένοι από αυτή τη στροφή.