​Πρώτη δημοσίευση:10:10

Τη διαφοροποίηση του από κάποιους άλλους συναδέλφους του μέσα στη ΔΗΜΑΡ εξέφρασε το πρωί της Παρασκευής ο βουλευτής του κόμματος Βασίλης Οικονόμου .

Ο κ.Οικονόμου τόνισε πως θα πρέπει να παραμείνει στην κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ, να συμμετέχει σε όλες τις διαδικασίες και φυσικά να μην παραιτηθεί κανένας από τους υπουργούς της.

Μιλώντας στο πρωινό του ΑΝΤ1 ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κρατά αποστάσεις από τον πρόεδρο του κόμματος και υποστηρίζει: «Το θέμα της ΕΡΤ δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, το ζήτημα είναι η αναδιοργάνωση και η ανακατανομή του δημοσίου τομέα ώστε να καταστεί εργαλείο ανάπτυξης».

Ο κ. Οικονόμου τόνισε μάλιστα πως στην Κοινοβουλευτική Ομάδα θα αποφασιστεί η διάταξη των δυνάμεων της ΔΗΜΑΡ και πρόσθεσε πως σέβεται τον Φώτη Κουβέλη και δεν σκέφτεται να αποχωρήσει από το κόμμα.

Ρεπούση: Στηρίζω κυβ��ρνηση εθνικής ευθύνης, όχι Σαμαρά

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση επιτέθηκε στο Βασίλη Οικονόμου κατηγορώντας τον πως έπρεπε να περιμένει τη συνεδρίαση των οργάνων του κόμματος και μετά να ανακοινώσουν την άποψη τους.

«Εγώ θα πω την απόφασή μου στα όργανα, δεν είναι σωστό να βγαίνουμε μισή ώρα πριν τη συνεδρίαση των οργάνων να τα προκαταλαμβάνουμε και ο καθένας μας να λέει την άποψη του και ό,τι δεν έχει πει στις κοινές συνεδριάσεις» είπε χαρακτηριστικά η κ. Ρεπούση.

Με παρέμβαση του, ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι μιλάει στα όργανα και στα ΜΜΕ και δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του.

Η κόντρα μεταξύ Ρεπούση-Οικονόμου ξεκίνησε, μετά τις δηλώσεις σε ΜΜΕ του δεύτερου πως η ΔΗΜΑΡ πρέπει να παραμείνει στην κυβέρνηση.

Η κ. Ρεπούση πρόσθεσε «απόφαση της ΔΗΜΑΡ ήταν να στηρίξει κυβέρνηση εθνικής ευθύνης όχι κυβέρνηση της ΝΔ. Λειτούργησε πολλές φορές ο κ. Σαμαράς ως πρωθυπουργός μονοκομματικής κυβέρνησης. Ονομάστηκε μεταρρύθμιση το κλείσιμο της ΕΡΤ. Στη διάρκεια αυτού του χρόνου έγιναν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση 350 προσλήψεις; Θες να κάνεις μεταρρύθμισεις και προσλαμβάνεις 350 άτομα; Ποια είναι η μεταρρύθμιση;».

Εξαλλος και ο Ψαριανός με τον πρόεδρο

Αντίθετος με την απόφαση του κ.Φώτη Κουβέλη είναι και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και δημοσιογράφος Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος επιβεβαίωσε αυτά που υποστηρίζει το Μαξίμου, πως η εισήγηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ ήταν αντίθετη με την κατάληξη και την τελική του απόφαση να αποχωρήσει από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

«Με άλλη απόφαση έφυγε ο Κουβέλης από εδώ το μεσημέρι και άλλα είπε στο Μαξίμου. Η εισήγηση ήταν διαφορετική από την κατάληξη», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Ψαριανός, μιλώντας στο πρωινό του ΑΝΤ1.

«Ανησυχώ για την πορεία της χώρας και για την πορεία της ΔΗΜΑΡ» υπογράμμισε τέλος ο κ.Ψαριανός, τονίζοντας πως θα δώσει το παρόν στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος

Μπίστης: Το φάντασμα του Καρατζαφέρη πλανάται πάνω από τη ΔΗΜΑΡ

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ν. Μπίστης, σε ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook έκανε λόγο για “παραλογισμό” από τον Φώτη Κουβέλη, τον οποίο ωστόσο «ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες ο Σαμαράς», κατηγορώντας και τους δύο πολιτικούς ότι ενήργησαν «χωρίς σχέδιο, χωρίς ψυχραιμία έβαλαν την χώρα σε περιπέτεια».

O κ. Μπίστης μίλησε ωστόσο με τα καλύτερα λόγια για τον πρόεδρο του Πασοκ χαρακτηρίζοντάς τoν ως «τη μόνη φωνή λογικής», ενώ αναφέρθηκε και στο μέλλον της ΔΗΜΑΡ σημειώνοντας: «Λυπάμαι για τη στάση της ΔΗΜΑΡ, που βολοδέρνει και όποια και αν είναι η τελική της επιλογή (πχ ανοχή) έχασε το τρένο και το φάντασμα της κατάληξης του Καρατζαφέρη πλανάται πάνω της».

BISTSIS.jpg

Δείτε σχετικά ΒΙΝΤΕΟ