Πρώτη ανάρτηση 20:14

Ένταση προκάλεσε στη Βουλή η συζήτηση για την τροπολογία του ΚΚΕ επί της κατάργησης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομέν��υ για την ΕΡΤ και τις ΔΕΚΟ.

Η τροπολογία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, προκαλώντας την αντίδραση του προεδρείου, που έκρινε «άσχετη» με το περιεχόμενο του συζητούμενου νομοσχεδίου την τροπολογία που κατατέθηκε.

«Η τροπολογία μας είναι σχετική με το νομοσχέδιο που συζητάμε. Σας προκαλούμε να τo βάλετε σε ψηφοφορία. Ιδού η Ρόδος ιδο�� και το πήδημα», ανέφερε από την πλευρά του ΚΚΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Θανάσης Παφίλης.

Έναν επιπλέον λόγο για την απόρριψη της κατάθεσης της τροπολογίας επικαλέστηκε ο υπουργός Υγείας Α. Λυκουρέντζος, ο οποίος αναφέρθηκε σε έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία προκαλείται δαπάνη για το Δημόσιο.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί με συνδικαλιστικά τερτίπια να παρακάμψει το ζήτημα» υποστήριξε εκ νέου ο κ. Παφίλης, ενώ το ΚΚΕ αποχώρησε από τη συζήτηση, ενώ αργότερα το ίδιο έπραξε και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την αντίθεσή τους στην πρακτική της κυβέρνησης εξέφρασαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, οι οποίοι αποχώρησαν επίσης!

Τα "σκάγια" πήραν και τη ΔΗΜΑΡ, την οποία εγκάλεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι δεν τοποθετήθηκε, για να απαντήσει αργότερα ο βουλευτής της κ. Β. Οικονόμου ότι εξακολουθεί να διαφωνεί με τις θέσεις της ΝΔ για την ΕΡΤ.

Πριν από λίγο το ΚΚΕ ανακοίνωσε πάντως ότι θα επανέλθει για το ζήτημα της ΕΡΤ με νέα τροπολογία. «Η κυβέρνηση με απαράδεκτο και προκλητικό τρόπο εκμεταλλευόμενη τη σιωπή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, αρνήθηκε να κάνει το αυτονόητο. Να αποδείξει δηλαδή ότι έχει πλειοψηφία στη Βουλή και ότι μπορεί να εφαρμόσει αυτό το έκτρωμα που λέγεται Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου», δήλωσε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας.