Να αφήσει την ΕΡΤ και να ασχοληθεί με την «μαύρη τρύπα» του ΕΟΠΥΥ είπε ούτε λίγο ούτε πολύ η τρόικα στον Γιάννη Στουρνάρα στην τρίωρη συνάντηση των δύο πλευρών.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν από τον υπουργό Οικονομικών να βρεθούν λύσεις για να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» στον ΕΟΠΥ�� η οποία υπολογίζεται σε 2,5 δισ. ευρώ στη διετία 2013-14, εκ των οποίων το 1 δισ. ευρώ τη φετινή χρονιά.

Σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, έχει συσταθεί ειδική επιτροπή της τρόικας που έχει εγκατασταθεί στο υπουργείο Υγείας και εξετάζει το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ και το θέμα της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων.

Η «μαύρη τρύπα» στον ΕΟΠΥΥ δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε νέα μέτρα, τα οποία -για ακόμη μία φορά- θα αφορούν μισθούς και συντάξεις.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών ενημερώθηκαν από τον κ. Στουρνάρα και για το θέμα των καθυστερήσεων στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, μετά το «ναυάγιο» του διαγωνισμού για την πώληση της ΔΕΠΑ, ενώ συζητήθηκαν τόσο ο νέος φόρος ακινήτων όσο και το αίτημα της κυβέρνησης για πιλοτική μείωση του ΦΠΑ για έξι μήνες, το οποίο όμως δείχνει να «κολλάει» στην επίμονη άρνηση της τρόικας.

Όπως εκτιμάται, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο η τρόικα να παρατείνει τη διαμονή της στην Ελλάδα και μετά το Eurogroup της Πέμπτης. Σε κάθε περίπτωση, αυτό αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό που είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 18.00.