Σε πολύ υψηλούς τόνους συνομίλησαν Άδωνις Γεωργιάδης και Θανάσης Μαργαρίτης στο δελτίο του STAR.
Ο βουλευτής της ΝΔ και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση γύρω από το θέμα της ΕΡΤ, με τη συζήτηση να φουντώνει ιδιαίτερα όταν ο κ. Μαργαρίτης αναφέρθηκε στο 1993 όταν ο Αντώνης Σαμαράς «έριξε» την κυβέρνηση και τον κ. Γεωργιάδη να πετάει το γάντι στη ΔΗΜΑΡ τονίζοντας ότι αποστασία είναι αν ζητά να μπει άλλος πρωθυπουργός από τον Αντώνη Σαμαρά.
Ακολουθεί ο «καυτός» διάλογος:
Μαργαρίτης: Είμαστε υπέρ των μεταρρυθμίσεων. Προϋποθέτουν, όμως, συνεννόηση και σεβασμό των δημοκρατικών κανόνων. Εμείς δείξαμε το σεβασμό μας στη ΝΔ και τον πρωθυπουργό όταν έπρεπε. Τις εξετάσεις τις δώσαμε. Τώρα η ΝΔ οδηγεί τη χώρα σε εκλογές για ακατανόητους λόγους. Φέρεται λες και είναι μονοκομματική, δεν θα τους περάσει
Γεωργιάδης: Η χώρα δεν αντέχει εκλογές. Δεν μπορούν να γίνουν εκλογές και μάλιστα για την ΕΡΤ όταν οι ίδιοι που αντιτίθενται ισχυρίζονται ότι πρέπει να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις.
Μαργαρίτης: Είναι ευθύνη της κυβέρνησης και όλων των υπουργών που δεν καλύφθηκαν οι 2.000 θέσεις. Δεν μπορεί να πηγαίνει σε κάθε υπουργείο ο κ. Μανιτάκης και να διαλέγει 100-200.
Γεωργιάδης: Είναι τομέας ευθύνης του και δεν τα κατάφερε. Ας έβγαινε να το καταγγείλει δημοσίως ή να πάει στον πρωθυπουργό εάν δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους οι άλλοι υπουργοί Η ΔΗΜΑΡ να κάνει και κριτική στα στελέχη της. Είστε αριστερός και δεν καταλαβαίνετε από κυβερνήσεις.
Μαργαρίτης: Τιμή μου και καμάρι μου!
Γεωργιάδης: Τιμή σας και καμάρι σας αλλά εδώ έχουμε μια δουλειά να κάνουμε. Η χώρα έχει αναλάβει μία δέσμευση. Που έχει και την υπογραφή του κ. Κουβέλη. Ως έντιμος και αξιοπρεπής που είναι πρέπει να την τηρήσει. Εάν θέλει να ανοίξει η ΕΡΤ, να μας πει από πού θα βρεθούν οι 2.000 απολύσεις.
Μαργαρίτης: Μπορεί να σας πει.
Γεωργιάδης: Ναι, μπορεί αλλά εγώ δεν έχω ακούσει καμία.
Μαργαρίτης: Τώρα μιλάμε για το «μαύρο» και για το λουκέτο.
Γεωργιάδης: Τώρα μιλάμε για την αξιοπιστία της χώρας.
Μαργαρίτης: Την αξιοπιστία της χώρας δεν μπορεί αν την εξασφαλίσει ένας πρωθυπουργός που έριξε την κυβέρνηση το 1993 και τώρα είναι η δεύτερη φορά αφού πάει να ρίξει και τη δική του
Γεωργιάδης: Είναι η δεύτερη φορά που κάνετε πολύ προσβλητική αναφορά στον πρωθυπουργό. Αν θέτετε θέμα πρωθυπουργού, η ΝΔ δεν δέχεται κανέναν άλλο.
Μαργαρίτης: Χωρίς τη στήριξη μας δεν θα ήταν πρωθυπουργός.
Γεωργιάδης: Δεν πρόκειται να γίνει πρωθυπουργός άλλ��ς από τον αρχηγό του πρώτου κόμματος. Αυτό είναι αποστασία!
Μαργαρίτης: Δεν είναι σωστό να κάνετε τον πρόσκοπο της ΝΔ. Δεν βάζουμε ζήτημα πρωθυπουργού αλλά οφείλει ο πρωθυπουργός να σέβεται το κόμματα με τα οποία συνεργάζεται
Γεωργιάδης: Αν δε βάζετε τα άλλα θα τα βρούμε. Αλλά θεσμικές εκτροπές δεν δεχόμαστε.
Μαργαρίτης: Έχετε επίγνωση τα ποσοστά της ΝΔ;
Γεωργιάδης: Ναι, έχουμε 30% και εσείς 6%.
Μαργαρίτης: Είναι και το ΠΑΣΟΚ.
Γεωργιάδης: Ε, άλλο ένα 6%. Κε Μαργαρίτη, αν ανοίξει και σε 48 ώρες φέρουμε το σχέδιο νόμου θα το ψηφίσετε;
Μαργαρίτης: Αν ανοίξει η ΕΡΤ, μετά στηρίζουμε ένα νο��οσχέδιο για την αναδιάρθρωση αρκεί να είναι κοινής αποδοχής.
Γεωργιάδης: Άρα δηλαδή τους λέτε ότι θα κάτσουν άλλους τρεις μήνες να τρώνε τα λεφτά του κόσμου;
Μαργαρίτης: Γιατί τρεις μήνες; Μπορεί να έρθει σε 10 μέρες.
Γεωργιάδης: Α, 10 μέρες. Οκ, να το ακούνε αυτό οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που καταλαβαίνουν άλλα από στελέχη σας.