​Την ώρα που οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα συσκέπτονται με αφορμή το θέμα της ΕΡΤ που έχει δημιουργήσει κυβερνητικούς τριγμούς, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πραγματοποιεί προεκλογική ομιλία στο Σύνταγμα με σύνθημα «Να τελειώνουμε με την κυβέρνηση της εκτροπής. Να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία».

Στις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας, o Αλέξης Τσίπρας,εκμεταλευόμεν��ς την κυβερνητική κρίση θα επιτεθεί στην τρικομματική κυβέρνηση, αλλά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό προσωπικά, θέτοντας πλέον θέμα Δημοκρατίας στην χώρα.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αφιερώσει μεγάλο μέρος της ομιλίας του στο κλείσιμο της ΕΡΤ και να επιτεθεί με σφοδρότητα στην πολιτική Σαμαρά.

Χθες ακόμα, σε σχόλιό της η Κουμουνδούρου, επικαλείτο τον πρόεδρο της EBU και τις δηλώσεις του για «ισχυρό πλήγμα στη Δημοκρατία, τη Νομιμότητα και την Πολυφωνία», αλλά και τον διευθυντή του ΡΙΚ, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «μέσα στην αλαζονεία και τον αυταρχισμό του (...) παραβίασε διακρατική συμφωνία».

Με την ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, καταλόγιζε στον πρωθυπουργό ότι αντί για μεταρρυθμίσεις, το σχέδιό του είναι «πραξικόπημα, κατάλυση της νομιμότητας, του κράτους δικαίου, της Δημοκρατίας», δικαιολογώντας, έτσι, το γεγονός ότι η μόνη δύναμη που τον στήριξε ήταν η Χρυσή Αυγή.