Σε υψηλούς τόνους ήταν και η ανακοίνωση του άλλου κυβερνητικού εταίρου, της ΔΗΜΑΡ, για την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Ναύπλιο.

Η ΔΗΜΑΡ ζητά την άμεση ανάκλησή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου και την πλήρη επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ενώ απαντά στον πρωθυπουργό ότι αυτή η λύση για την ΕΡΤ δε συνιστά μεταρρύθμιση: «Αντιμετωπίζουμε το ζήτημα αυτό ως ζήτημα δημοκρατίας και είμαστε αντίπαλοι στη λύση που επέλεξε η κυβέρνηση, η οποία δεν συνιστά μεταρρύθμιση, αλλά προσβολή αυτής της έννοιας, αφού τη συνδέει με τον αυταρχισμό».

Η ΔΗΜΑΡ καλεί τον Αντώνη Σαμαρά «να αντιληφθεί ότι η κυβέρνηση είναι τρικομματική» και τονίζει ότι η σημερινή του ομιλία ήταν εμπρηστική: «Αν στην πράξη και στο λόγο, όπως με τη σημερινή εμπρηστική ομιλία του κ. Σαμαρά, παραμερίζονται οι κυβερνητικοί εταίροι, τότε η κυβερνητική συνοχή απειλείται. Κανείς δεν δικαιούται σε μια κρίσιμη περίοδο που η χώρα και οι πολίτες καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες εξόδου από την κρίση να προτάσσει κομματικούς σχεδιασμούς».

«Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Όποιος επιχειρήσει να την οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, αυτός θα έχει και την απόλυτη ευθύνη αυτής της επιλογής» καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.