Στην αντεπίθεση πέρασε το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στο Ναύπλιο, στην οποία -μεταξύ άλλων- πέταξε το γάντι στους κυβερνητικούς εταίρους για απολύσεις στο Δημόσιο που έχουν υπογραφεί και από τους τρεις.

Η Ιπποκράτους τονίζει ότι «δεν δέχεται μαθήματα και υποδείξεις υπευθυνότητας και μεταρρυθμιστικής αποφασιστικότητας γιατί αυτά τα έχει δείξει κατ’ επανάληψη και με τεράστιο κόστος», ενώ παράλληλα κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά για… τσαπατσουλιές: «Μεταρρύθμιση δεν είναι οι τσαπατσουλιές, όταν ήδη έχουμε χάσει πολύ χρόνο χωρίς αποτέλεσμα στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων παρά τις επίμονες προτάσεις μας». Παράλληλα, τόνισε ότι μια ομιλία σε προεκλογικούς τόνους δεν είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος για να απευθυνθεί στους κυβερνητικούς εταίρους.

Το ΠΑΣΟΚ καλεί τον πρωθυπουργό να μιλήσει με ειλικρίνεια και υποστηρίζει: «Επί ένα χρόνο δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα στον τομέα της δημόσιας διοίκησης σε σχέση με τη μείωση του αριθμού των εργαζομένων. Κατά 2.000 τώρα, κατά 4.000 στο τέλος του έτους. Η σχετική γραπτή συμφωνία των τριών αρχηγών δεν εφαρμόστηκε και ξαφνικά επέπεσαν στη δημόσια τηλεόραση, που χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση, αλλά με βάση ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, γνωστό, συγκεκριμένο, εγκεκριμένο από τη Βουλή. Όχι στα τυφλά κλείνουμε, μετά πρόχειρα ψευτοανοίγουμε και βλέπουμε

«Η πρωταρχική ευθύνη για τη λειτουργία της κυβέρνησης και την κυβερνητική σταθερότητα βαραίνει τη ΝΔ και προσωπικά τον κ. Σαμαρά» καταλήγει η αιχμηρή ανακοίνωση της Ιπποκράτους.