Σφοδρή επίθεση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στη «κλειστή» δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Ο βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε τους εργαζόμενους της ΕΡΤ ότι περισσότερες μέρες είχαν απεργία παρά εργάζονταν και πως ώρα ζητούν διάλογο με την κυβέρνηση αν και το αρνούνταν τόσον καιρό: «Έχετε απεργήσει περισσότερες ώρες από ότι εργαστήκατε το τελευταίο εξάμηνο. Το δικαίωμα της απεργίας έχει και ευθύνες. Τόσα χρόνια στην ΕΡΤ υπήρχε κατάχρηση δικαιωμάτων. Όχι από όλους αλλά υπήρχε. Σας υπενθυμίζω ότι η ΕΡΤ ξεκίνησε τον πόλεμο. Έρχεται ο Ολάντ, απεργία. Έρχεται η Μέρκελ, απεργία. Κάνει ταξίδι ο Σαμαράς στην Κίνα απεργία. Τόσο καιρό δεν είχατε καμία διάθεση να μιλήσετε με την κυβέρνηση. Τώρα δεν έχει η κυβέρνηση».

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως ευθύνη έχουν όλες οι κυβερνήσεις και υποστήριξε ότι στη δημόσια τηλεόραση υπήρχε πλεονάζον προσωπικό και άτομα με 3 και 4 δουλειές: «Υπήρχε πλεονάζον προσωπικό, άτομα με 3 και 4 δουλειές που έπαιρναν παχυλούς μισθούς εδώ και 40 χρόνια. Το πρόβλημα δεν είναι οι καλοί εργαζόμενοι της ΕΡΤ, αλλά οι άλλοι. Εγώ σέβομαι τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και γνωρίζω πως πολλοί από αυτούς την πονάνε».

Μάλιστα, κατηγόρησε τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ ότι δεν είναι πολιτισμένοι: «Οταν κάνετε απεργία σε κάθε μεγάλο γεγονός της κυβέρνησης, αποδεικνύετε ότι δεν είστε πολιτισμένοι άνθρωποι. Δείξατε ακραία κοινωνική ανευθυνότητα».