Στο κτήριο της Ετ3 έφτασε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να βρεθεί στο πλευρό των εργαζόμενων και να συμμετάσχει στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους .

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεναγήθηκε στους χώρους συνάντησε τους εργαζόμενους και στη συνέχεια έκανε δηλώσεις συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους .

«Ο τρόπος με τον οποίο μέσα σε μερικές ώρες καταργήθηκε η δημόσια τηλεόραση είναι πρωτοφανής, όχι για «ανεπτυγμένη» ή «ευρωπαϊκή» χώρα, όπως συνηθίσαμε μέχρι τώρα να λέμε, αλλά για οποιαδήποτε κυρίαρχη χώρα στον κόσμο», τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σε ομιλία του σε εκδήλωση του Iνστιτούτου Ν. Πουλαντζάς στη Θεσσαλονίκη.

«Η δημόσια τηλεόραση κλείνει όταν μια χώρα καταλαμβάνεται ή όταν γίνεται πραξικόπημα», είπε ο κ. Τσίπρας. «Είναι πρωτοφανές να βλ��πουμε το Υπουργείο Οικονομικών με δήλωση που πρέπει να την έχει γράψει αντισυνταγματάρχης, να ανακοινώνει ότι είναι πλέον το αφεντικό της δημόσιας τηλεόρασης και ότι είναι έτοιμο να καταστείλει κάθε εκδήλωση διαμαρτυρίας στις εγκαταστάσεις της» πρόσθεσε.

Το «success story», είπε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας έχει τιναχτεί στον αέρα, και ο κ. Σαμαράς, «με το χειρότερο επιτελείο συμβούλων που έχει δει ο τόπος από την εποχή του Κωλέττη, εξαπέλυσε ένα πυροτέχνημα. Ένα πυροτέχνημα εκτροπής και αποπροσανατολισμού. Μόνο που το πυροτέχνημα αυτό του έσκασε στα χέρια».

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, η απόφαση για την ΕΡΤ, σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της μνημονιακής περιπέτειας της χώρας και του λαού μας. «Είμαστε στη φάση του τέλους του Μνημονίου» είπε και κάλεσε το λαό που υποφέρει και χρηματοδοτεί με τρομακτικές στερήσεις έναν σχέδιο που δεν είναι βιώσιμο να σ��κώσει κεφάλι».

Βίντεο thesstoday