​Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και του Πολιτικού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθεί αναλυτικά το θέμα της ΕΡΤ.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για "τεράστιες διαφορές" που έχει το ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας πως κάνει συμβιβασμούς.

Ο πρόεδ��ος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε προσωπικά τον κ. Σαμαρά να διαφυλάξει την ενότητα της κυβέρνησης στη βάση του σεβασμού και μίλησε για κρίσεις που δεν έχουν κανένα αίτιο να δημιουργηθούν έτσι και τώρα.

Επίσης, ο κ.Βενιζέλος απάντησε και σε όσους τον κατηγορούν πως φοβάται τις εκλογές «Κάνουν λάθος, γιατί υποτιμούν το ΠΑΣΟΚ» τόνισε και αναρωτήθηκε «αν πιστεύουν κάποιοι αφελώς και ανιστόρητα ότι το ΠΑΣΟΚ φοβάται τις εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει εκλογές, αλλά δεν τις φοβάται» , υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ συντονίζουν τις ενέργειές τους, διότι το ΠΑΣΟΚ θέλει το μεγαλύτερο εύρος συνεργασιών.

Επίσης, σημείωσε ότι η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ είναι το «ομόλογο» του νομοσχεδίου για την κύρωση της ΠΝΠ.

Σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι είπε εύκολα λόγια.

"Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να μη διαταραχθεί η πορεία της χώρας" διαβεβαίωσε ο κ. Βενιζέλος.

Κατά την εισαγωγή της παρέμβασής του αναγνώρισε ότι από εχθές έχει προκείψει σκηνικό πολιτικής και θεσμικής κρίσης.

Έκανε αναδρομή στο παρελθόν και είπε πως η χώρα οδηγήθηκε σε εκλογές την άνοιξη του 2012, επειδή �� ΝΔ πίστευε εσφαλμένα ότι μέσω των εκλογών θα αποκτήσει αυτοδυναμία.

Σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ ένα χρόνο τώρα "βάζει πλάτη", όπως έκανε για παράδειγμα τον περασμένο Νοέμβριο. Επανέλαβε ότι πρέπει να επανεξεταστού�� οι κανόνες λειτουργίας και η αξιοποίηση προσώπων.

Επιπλέον, έκανε αναφορά στα ανοιχτά θέματα της κυβέρνησης, όπως τη δημόσια διοίκηση, τη δυσλειτουργία με το αντιρατσιστικό, τα προβλήματα στις νομοθετικές πρωτοβουλίες, τα προβλήματα με προγράμματα ανεργίας και το ΦΠΑ εστίασης.

Έθεσε το ερώτημα αν υπάρχει κανείς που να αρνείται την ανάγκη ριζικών μεταρρυθμίσεων στην ΕΡΤ και συμπλήρωσε ότι η συμφωνία με την Τρόικα για 2.000 απολύσεις δεν είναι δυνατόν να προκαλεί άγχος για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι μίλησε με όσους στο παρελθόν χειρίστηκαν τη μεταρρύθμιση της ΕΡΤ -τους κ.κ. Μόσιαλο, Καψή και Αλεβιζάτο.

"Ζητάμε να ξαναδούμε από την αρχή το πλαίσιο στο οποίο κινούμαστε"

Νωρίτερα,αμέσως μετά τη συνάντηση του με αντιπροσωπεία της ΠΟΣΠΕΡΤ, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε την αντίθεση του με το κλείσιμο της ΕΡΤ.

«Πρέπει να διαφυλάξουμε δύο μείζονα αγαθά: Το πρώτο αγαθό είναι η Δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Το δεύτερο αγαθό είναι η κυβερνητική σταθερότητα. Άρα λοιπόν εμείς καταθέτουμε πρόταση νόμου για τη μη κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε «ζητάμε να ξαναδούμε από την αρχή το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούμαστε στα θέματα αυτά και θέλουμε να αναδείξουμε τη δημόσια τηλεόραση στο θεσμικό επίπεδο που επιβάλλει και το Σύνταγμα και η ευρωπαϊκή νομοθεσία».

Βίντεο ΝΕΤ