Η πιο μεγάλη ώρα για την τρικομματική κυβέρνηση είναι… στις 18.00.

Με το κυβερνητικό καράβι να βρίσκεται στη χειρότερη τρικυμία του πολιτικού βίου του, οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ζητούν άρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου από τον Αντώνη Σαμαρά με την απειλή της αποχώρησης από την κυβέρνηση και των πρόωρων εκλογών.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης, έχοντας πίσω τους δύο Κοινοβουλευτικές Ομάδες που… βράζουν, μετά την κοινή πρόταση νόμου για την κατάργηση της απόφασης για λουκέτο στην ΕΡΤ, θα συναντηθούν στις 18.00 στη Βουλή προκειμένου να αποφασίσουν και να συντονίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Όπως αναφέρουν συνεργάτες των δύο πολιτικών αρχηγών, όλα είναι ανοικτά καθώς κανένας εκ των δύο δεν δείχνει πρόθυμος αυτή τη φορά να νερώσει το κρασί του.

Άρχισαν οι πρώτες διαρροές: «Στηρίζω τον Σαμαρά» λέει ο Χρυσοχοΐδης

Οι πρώτες «διαρροές», πάντως, από τους κυβερνητικούς εταίρους είναι γεγονός.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε ότι διαφοροποιεί τη στάση του από τον πρόεδρο του κόμματος και πως στηρίζει την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά για το λουκέτο στην ΕΡΤ.

Όπως είναι λογικό, ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν υπογράφει την πρόταση νόμου ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Σιγή ασυρμάτου στην κυβέρνηση - Πάει για ψήφο εμπιστοσύνης ο Σαμαράς;

Σιγή ασυρμάτου τηρεί την ίδια ώρα η κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό να περιμένει να αποκρυσταλλώσουν τη θέση τους οι κυβερνητικοί εταίροι μετά τη σημερινή συνάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου έχει εξετάσει πολλά ενδεχόμενα, μεταξύ των οποίων και το να ζητήσει ο πρωθυπουργός ψήφο εμπιστοσύνης, εισήγηση που έγινε στον Αντώνη Σαμαρά από συνεργάτες του.

Όπως φαίνεται, όλα θα εξαρτηθούν από τη στάση των κυβερνητικών εταίρων τις επόμενες ώρες…