Σκληρή κριτική στους χειρισμούς που έγιναν από την Ε.Ε. σχετικά με την ελληνική κρίση και τις κρυφές επιδιώξεις ευρωπαίων πολιτικών να εκδιωχθεί η Ελλάδα από το ευρώ, άσκησε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην πρόεδρος της ευρωζώνης Ζ. Κ. Γιούνκερ, κατά τη διάλεξή του στο Μέγαρο Μουσικής, στην οποία προχώρησε και σε αποκαλύψεις.

«Κάποιοι σιωπηρά επιθυμούσαν να εκδιωχθεί η Ελλάδα από την Ευρώπη και κάποιοι διερωτήθηκαν μήπως πρέπει να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ ή ��ήπως πρέπει να εξαφανισθεί το ευρώ» ανέφερε, αποκαλύπτοντας πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση για τη χώρα μας και το ενιαίο νόμισμα.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου φάνηκε βέβαιος ότι τα χειρότερα πέρασαν και ότι σύντομα θα αρχίσει η Ελλάδα να βγαίνει από την κρίση. «Η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες να ανακάμψει και να αναπτυχθεί οικονομικά το 2014. Δεν το λέει μόνο ο ΟΟΣΑ, το πιστεύω και εγώ ότι η δυνατότητα που έχει η Ελλάδα να ανακάμψει θα γίνει πραγματικότητα» τόνισε.

Δεν δίστασε μάλιστα να διατυπώσει και μία αιχμή για την αλλαγή της στάσης της Gazprom, σε σχέση με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, λέγοντας: «το θέμα δεν είναι σε τι τιμές θέλουν αγοράσουν οι άλλοι αλλά σε τι τιμές θέλουμε να πουλήσουμε εμείς».

Για μία ακόμη φορά ο κ. Γιούνκερ φάνηκε ότι είναι και γενικότερα ένθερμος υποστηρικτής της χώρας μας, όπως όταν δήλωσε: «Αντί να λέμε ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη, ίσως πρέπει να πούμε ότι η Ευρώπη ανήκει στην Ελλάδα… Αισθάνομαι λοιπόν, ότι με τις γνώσεις που έχω και με την αγάπη μου για την Ελλάδα, συνιδιοκτήτης της είμαι και εγώ»…