«Σε μια κυβέρνηση, πολύ περισσότερο όταν είναι τρικομματική, υπάρχουν συμπάθειες, διαφορετικές αποτιμήσεις του έργου, ακόμη και αντιπάθειες. Εγώ δεν επηρεάζομαι από αντιπάθειες, κρατώ τις συμπάθειες και προσπαθώ να μετατρέψω τις αντιπάθειες» τόνισε ο Αντώνης Ρουπακιώτης μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega», ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν αισθάνεται κίνδυνο, ότι προσπαθεί κάποιος να τον διώξει από την κυβέρνηση.

«Η συμμετοχή μου στην κυβέρνηση δεν είναι συμμετοχή σε έναν αγώνα που όταν θες φεύγεις. Είναι συμμετοχή που πρέπει να τελειώσεις το έργο σου» διευκρίνισε ο κ. υπουργός Ρουπακιώτης ξεκαθαρίζοντας πως όσα ακούγονται ότι «κάνει του κεφαλιού του» είναι ανακρίβειες: «Καμία ενέργεια δεν γίνεται χωρίς προηγηθεί προσυνεννόηση με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των 2 κομμάτων».

Απαντώντας ειδικότερα στην κριτική που δέχεται σχετικά με το αντιρατσιστικό, ο κ. Ρουπακιώτης απάντησε χαρακτηριστικά πως «δεν με άδειασε κανείς, νιώθω πλήρης» και σημείωσε πως η πρόταση να επισπευστούν οι διαδικασίες για την κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου ήρθε από τον υφυπουργό Κώστα Καραγκούνη, ο οποίος όταν ετοιμάστηκε εκτίμησε ότι κρίνεται επιεικές και έγιναν κάποιες αλλαγές. «Γιατί άλλαξαν στάση κάποιοι δεν θέλω να το σχολιάσω», πρόσθεσε.

Ο κ. Ρουπακιώτης άφησε αιχμές προς πάσα κατεύθυνση λέγοντας ότι πολλοί από αυτούς που διατύπωσαν άποψη δεν είχαν διαβάσει τίποτε από το αντιρατσιστικά νομοσχέδιο.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι τα βασικά χαρακτηριστικά του νομοσχεδίου δεν μπορούν να αλλάξουν και εκτίμησε πως «είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε λύση και θα την βρούμε».