Ο κακός χαμός έγινε στη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας που συνεκλήθη το βράδυ της Δευτέρας στην Πάτρα, παρουσία του βουλευτή Κυκλάδων και πρώην Υφυπουργού Παναγιώτη Ρήγα.

Ο κ. Ρήγας, λογιζόμενος της ομάδας των «βενιζελικών», πλήρωσε τη νύφη έγινε δέκτης σκληρής κριτικής και «χοντρών» επιθέσεων στην περιφέρεια του πρώην πρωθυπουργού τόσο για τις επιλογές του κυρίου Βενιζέλου και εν γένει για τις πολιτικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ.

Αρκετά από τα μέλη που πήραν τον λόγο διαφώνησαν ευθέως με κορυφαίες επιλογές της ηγεσίας, ορισμένοι δε αισθάνθηκαν την ανάγκη να… ανατρέξουν στον χρόνο και να επικρίνουν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ για τις επιλογές τους. Ένας εξ αυτών είπε χαρακτηριστικά: «Οι περισσότεροι από εσάς γλείφατε τον Παπανδρέου, τους Ραγκούσηδες και τους λοιπούς και όταν αποδομήθηκε ο Παπανδρέου τρέξατε να γίνετε κυβερνητικές… εταίρες του Σαμαρά»!

Το κλίμα ήταν βαρύ σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, απόδειξη του ότι δεν είναι διχασμένα μόνο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και η εκλογική του βάση! Αρκετοί, κυρίως μεγάλης ηλικίας, εξέφρασαν υποστηρικτικά σχόλια για τον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ενώ δεν έλειψαν και οι παροτρύνσεις προς την τωρινή ηγεσία του κόμματος να ζητήσει… γονυπετής την επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ!