Η Ελληνική Εταιρεία Υδρογονανθράκων είναι γεγονός!

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος για να προεδρεύσει σε σύσκεψη για τους υδρογονάνθρακες και μετά το τέλος της ανακοίνωσε την ίδρυση της Ελληνικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων, η οποία θα λάβει σάρκα και οστά τις επόμενες ημέρες.

Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος ενημερώθηκε από ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τους υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα, έκανε λόγο για ανάγκη να ενταχθούν τα ελληνικά ενεργειακά δίκτυα σε ένα ευρύτερο ευρωπαϊκό πλαίσιο: «Επιδίωξη μας είναι να ενταχθεί το ελληνικό πρόγραμμα στα νέα ευρωπαϊκά δίκτυα, στην πολιτική δηλαδή της ευρωπαϊκής ενεργειακής πολιτικής, που θα δώσει και μια αυτονομία ενεργειακή στην Ευρώπη. Είναι προφανές ότι η πολιτική αυτή έχει και εθνική και πανευρωπαϊκή σημασία».

«Μπορεί να αποτελέσουν ένα μεγάλο εθνικό, οικονομικό αλλά και γεωπολιτικό συγκριτικό πλεονέκτημα για τον τόπο μας» διευκρίνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες για την εξόρυξη υδρογονανθράκων.

«Τον στόχο αυτό τον προωθούμε μέσα απ�� συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες ερευνών» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί για τις εταιρείες που θα πραγματοποιήσουν τις έρευνες.