Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να διευρυνθεί το κατηγορητήριο κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με πληροφορίες από την Προανακριτική Επιτροπή και να παραπεμφθεί πέρα από τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου και της παράβασης καθήκοντος για ένα ακόμα κακούργημα, αυτό της απιστίας περί την υπηρεσία.

Οι νέες εξελίξεις οφείλονται στα έγγραφα του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών που έφθασαν στην Προανακριτική Επιτροπή και από τα οποία προκύπτει ότι η Γαλλία επίσημα διαβίβασε στο ελληνικό ��πουργείο Οικονομικών την λίστα «Λαγκάρντ» για να αξιοποιηθεί μόνο φορολογικά.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, ο έλεγχος του ΣΔΟΕ για τους συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου καταλήγει σε βάρος τους, καθώς δεν μπορούν να δικαιολογήσουν όλα τα χρηματικά ποσά που βρέθηκαν στο όνομα τους.

Το σχετικό πόρισμα του ΣΔΟΕ αναμένεται να σταλεί στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση, μέχρι τις 10 Ιουνίου, αλλά την έγκριση της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου θα πρέπει να τη δώσει η Ολομέλεια της Βουλής, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας της Προανακριτικής Επιτροπής, την οποία πρέπει να συνυπογράψουν τουλάχιστον 30 βουλευτές προκειμένου να συζητηθεί.

Στην Προανακριτική Επιτροπή καταθέτει σε λίγη ώρα ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του Γ. Παπανδρέου Γιάννης Ραγκούσης.
Σε γραπτή ανακοίνωσή του σήμερα ο κ. Ραγκούσης συνδέει την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ με τη μη αξιοποίηση της λίστας «Λαγκάρντ». Όπως υποστηρίζει, «ήταν ο μόνος τρόπος που διέθετα για να εκφράσω την οργή και την αγανάκτηση μου για όσα αδιανόητα αποκαλύφθηκαν για τις ηγεσίες του υπουργείου Οικονομικών».

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται ακόμα σε «διαρκές πολιτικό σκάνδαλο» με τη μη αξιοποίηση της λίστας «Λαγκάρντ».

«Το πολιτικό σκάνδαλο με τη μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ δεν ήταν στιγμιαίο - είναι διαρκές. Ούτε σήμερα δεν διεξάγεται μία πραγματική και ουσιαστική προσπάθεια για τον έλεγχο των λιστών "τύπου Λαγκάρντ". Ότι έχει μέχρι τώρα γνωστοποιηθεί από την τρικομματική κυβέρνηση είναι όχι μόνον για το θεαθήναι, αλλά για κάτι πολύ χειρότερο. Στοχεύει ουσιαστικά ώστε να προστατευθούν φορολογικά όσοι έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό από ενδεχομένως μη φορολογημένα εισοδήματα», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης.

​​​​