Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη σημερινή σύσκεψη των αρχηγών για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, καλώντας ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να μην υποχωρήσουν από τη θέση τους.

«Με τον πρωθυπουργό να αναλαμβάνει προσωπικά τον ενταφιασμό του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στο πλαίσιο της στρατηγικής προσεταιρισμού της Χρυσής Αυγής, οι υπόλοιποι κυβερνητικοί εταίροι καλούνται να δείξουν αν επιλέγουν για τον εαυτό τους το ρόλο του άβουλου μνημονιακού δορυφόρου. Σε μια αντιπαράθεση για τη δημοκρατία και την υπεράσπισή της, δεν χωρούν ελιγμοί τακτικής φύσης. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ πρέπει τώρα να δείξουν αν εννοούσαν αυτά που έλεγαν τόσο καιρό» σχολίασε η Κουμουνδούρου.

«Είναι παραπάνω από προφανές ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται ανίκανη όχι μόνο να απαντήσει στην άνοδο της ρατσιστικής βίας, αλλά κυρίως στα κοινωνικά ερείπια του μνημονίου, παρά τις κενές περιεχομένου και ουσίας τεχνητές ενέσεις αισιοδοξίας. Η κοινωνική της απομόνωση δεν καλύπτεται από επικοινωνιακά παιχνίδια και υποσχέσεις περί δήθεν ανάπτυξης» πρόσθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε: «Η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών της αποτελεί τη μόνη εγγύηση για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας, για την κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση».