«Αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες να αχθεί (η χώρα) μόνη της εκτός της ευρωζώνης είναι πολύ μεγαλύτερες από την παραμονή της» προειδοποιεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Παπαδόπουλος, με άρθρο του στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι το συμφέρον της Ελλάδας είναι να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αλλά προσθέτει ότι πεποίθησή του είναι ότι «το πρόγραμμα οικονομικής και λειτουργικής ανάταξης, που συγκρότησε κ��ι επέβαλε ο τριμερής Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος, σε συνδυασμό με την απουσία εθνικής αυτενέργειας, την οδηγεί, παρά τα κύματα εισαγόμενης και εδωδίμως καλλιεργούμενης εσχάτως αισιοδοξίας, σε 'πλήρες τέλμα' εντός της επόμενης τριετίας».

Πάντως, ο πρώην υπουργός εκτιμά ότι παρά τη ρητορική ότι η χώρα δεν θα εκδιωχθεί από την Ευρωζώνη. «Η Ελλάδα ή θα αποφασίσει τώρα την οριστική διάσωσή της και την αξιοπρεπή παραμονή της στο ευρώ ή θα οδηγηθεί μέσα στην επόμενη τριετία έξω από αυτό. Ο χρόνος όμως που έχει στη διάθεσή της για να το αποφασίσει εξαντλείται. Η “Μεγάλη Απόφαση” πρέπει να ληφθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα, χωρίς βραδύτητα, πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη. Η χώρα δεν μπορεί να 'σταφιδιάζει' άπραγη και επί ματαίω μέσα σε αδιέξοδες προοπτικές. Ούτε να “σαπίζει” από την ανημπόρια για εθνικές πρωτοβουλίες» επισημαίνει.

​​