«Η ανεργία τραβάει χειρόφρενο» εκτίμησε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης επισημαίνοντας σε ομιλία του στο Εθνικό Αναπτυξιακό Κέντρο ότι οι ρυθμοί αύξησης της ανεργίας μειώθηκαν για πρώτη φορά.

«Μπορούμε να πούμε για πρώτη φορά με σιγουριά ότι το 2013 η ανεργία τραβάει χειρόφρενο και το 2014 θα αρχίσει η αποκλιμάκωσή της. Είμαι σίγουρος ότι η νέα προγραμματική περίοδος αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη, μια προγραμματική περίοδος κατά την οποία είμαστε υποχρεωμένοι να πετύχουμε τους στόχους της παραγωγικής ανάταξης, της απασχόλησης, της καταπολέμησης της ανεργίας και της κοινωνικής συνοχής. Και θα πετύχουμε» τόνισε ο κ. Βρούτσης, μιλώντας για εργασιακό περιβάλλον που συνεχώς βελτιώνεται.

Ο ίδιος, προανήγγειλε 75.000 θέσεις εργασίας μέσω προγραμμάτων για το 2014, εκ των οποίων οι 10.000 στον πρωτογενή και αγροτοδιατροφικό τομέα που «παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική αυτή την περίοδο».

Χθες, εξάλλου, ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε την εφαρμογή του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού για επιπλέον 100.000 δικαιούχους , η υλοποίησή του οποίου θα γίνει από 1η Σεπτεμβρίου με στόχο τη μερική επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.​