Τους φόβους του για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας από το Ζάγκρεμπ, καλώντας τους ευρωπαϊκούς λαούς «να αγωνιστούν μαζί ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό», που, όπως είπε, «είναι η πηγή των προβλημάτων μας».

«Δεν φοβάμαι μόνο για τον μέλλον της Ελλάδας, αλλά για το μέλλον συνολικά της Ευρώπης. Πιστεύουμε ότι μια μεγάλη ριζοσπαστική πολιτική αλλαγή, αποτελεί τη λύση για το μέλλον και στην Ελλάδα κάνουμε ό,τι μπορούμε προς αυτήν την κατεύθυνση», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κροατίας, Ίβο Γιοσίποβιτς.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν και τον κριτικό θεωρητικό Σλαβόι Ζιζέκ, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι ήταν τιμή του να συναντηθεί μαζί τους.

«Έχω δει όλες τις ταινίες του Όλιβερ Στόουν και κυρίως το Πλατούν το οποίο έχει να κάνει με τον πόλεμο στο Βιετνάμ. Σήμερα ζούμε ένα διαφορετικό πόλεμο, ο οποίος δεν είναι στρατιωτικός, αλλά οικονομικός. Έχουμε θύματα, όχι της στρατιωτική βίας, αλλά της ύφεσης», είπε ο κος Τσίπρας.

«Αυτές οι πολιτικές και τα μέτρα λιτότητας έχουν πάρα πολλά θύματα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκ��ηρη την Ευρώπη. Και πρέπει να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση και να κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο. Και αυτό θα το καταφέρουμε ενωμένοι», κατέληξε.

Από τη πλευρά του ο κος Στόουν, όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας την επιθυμία του «ο κος Τσίπρας να είναι ο μελλοντικός πρωθυπουργό της Ελλάδας»

Βίντεο mega