Το εγκώμιο του Αντώνη Σαμαρά πλέκει η Wall Street Journal σε δημοσίευμα που υπογράφει ο ιστορικός Σταν Ντρένος, αναφέροντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός κατάφερε να εκτοπίσει τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πριν από έναν χρόνο όλα τα φώτα ήταν στραμμένα στον Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο στο ενδιάμεσο διάστημα ο Σαμαράς έγινε ο πολιτικός «στον οποίο πρέπει να εστιάσει κανείς» αφού όπως, αναφέρει η οικονομική εφημερίδα, χάραξε ένα δρόμο με επιτυχίες που ισχυροποίησε τις προοπτικές της Ελλάδας.

Ο Ντρένος σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός έκανε ένα δύσκολο ξεκίνημα με μια ασυνήθιστη κυβέρνηση συνασπισμού αλλά παρ’ όλα αυτά κατάφερε να πείσει τους δανειστές ότι η Ελλάδα μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

«Ο Σαμαράς τα κατάφερε στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ του περασμένου Δεκεμβρίου και έκτοτε η ορμή του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να κοπάζει» αναφέρει ο Ντρέ��ος, σημειώνοντας πως το γεγονός ότι δεν υπήρξαν ογκώδεις ή βίαιες διαδηλώσεις ακόμη και μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου τον περασμένο μήνα αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο ίδιος, μάλιστα, υποστηρίζει ότι η κρίση στην Κύπρο και οι εξελίξεις που ακολούθησαν «έβλαψαν» τον Αλέξη Τσίπρα καθώς «ενίσχυσε αυτά ακριβώς τα στοιχεία στην ηγεσία του κόμματός του που ήλπιζε να περιθωριοποιήσει».