​Ήταν 6 Μάιου του 2012 όταν ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αποχωρίστηκε τη γυναίκα που για περίπου 60 χρόνια υπήρξε η σύντροφος της ζωής του.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δεν θα μπορούσε να ξεχάσει την ημέρα που «έφυγε» η αγαπημένη σύζυγός του, Μαρίκα.

Θέλοντας να αποδώσει φόρο τιμής στον άνθρωπο που σημάδεψε τη ζωή του, ανήρτησε στην προσωπική ��ου σελίδα στο facebook μία φωτογραφία των δύο τους, γράφοντας το σχόλιο «6 Μαΐου 2013 – Ένας χρόνος χωρίς τη Μαρίκα».

mitsotakis.jpg
Η αντίστροφη μέτρηση για την Μαρίκα Μητσοτάκη ξεκίνησε στις 17 Απριλίου 2012 όταν η Μαρίκα Μητσοτάκη εισήχθη στο Ευγενίδιο Θεραπευτήριο λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, πέρα από τα κινητικά λόγω της πολυομυελίτιδας που υπέστη σε νεαρή ηλικία. Την Πρωτομαγιά του 2012 η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε δραματικά και η Μαρίκα Μητσοτάκη νοσηλευόταν διασωληνωμένη. Τελικά στις 6 Μαΐου του 2012 ανήμερα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα η Μαρίκα Μητσοτάκη άφησε την τελευταία της πνοή.