​Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει η νέα δημοσκόπηση της ALCO που διενεργήθηκε στη Β’ Αθήνας για λογαριασμό του «thepaper.gr». Πιο συγκεκριμένα, από την έρευνα η οποία διεξήχθη από 17-21 Απριλίου και στην οποία συμμετείχαν μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων 1.000 ψηφοφόροι της Β’ Αθήνας, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται, συγκεντρώνοντας ποσοστό 16,4% έναντι 15,4% της Νέας Δημοκρατίας, με τη Χρυσή Αυγή να είναι στην τρίτη θέση με 9,7%. Ακολουθούν ΚΚΕ με 6%, ΠΑΣΟΚ με 5,4%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,2%, Δημοκρατική Αριστερά με 3,2% και Οικολόγοι Πράσινοι με 1,7%.

dimoskopisi2.jpg

Η αναγωγή των ποσοστών επί των εγκύρων δείχνει πως σε περίπτωση που διεξάγονταν τώρα εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάμβανε 19%, ενώ η Νέα Δημοκρατία 17,8%. Η Χρυσή Αυγή θα συγκέντρωνε ποσοστό 11,2%, ενώ το ΚΚΕ που βρίσκεται στο 7% . Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 6,3 και ακολουθούν Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,9% Δημοκρατική Αριστερά με 3,7% .

dimoskopisi.jpg

Από τον Αλέξη στον … Μιχαλολιάκο και από τον Βενιζέλο στον … Λοβέρδο!

tsipras---mixaloliakos-prosopa-ton-eklogon-gia-tous-xenousekpliktoi-sti-gallia-me-tin-anodo-tis-xrysis-avgis-1-315x236.jpg

Ένα σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από την δημοσκόπηση της ALCO, είναι οι μετακινήσεις ψηφοφόρων. Ένα μεγάλο ποσοστό της ΝΔ της τάξης του 7% φεύγει προς τη Χρυσή Αυγή, ενώ ένα ακόμη μεγαλύτερο, της τάξης του 7,6% φεύγει από το ΣΥΡΙΖΑ προς τη Χρυσή Αυγή.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει προς τα αριστερά του, καθώς ένα 2,5% δείχνει να ακολουθεί το κόμμα του Αλέκου Αλαβάνου (Σχέδιο Β���) αλλά και προς τα δεξιά του, αφού ένα επίσης 2,5% προτιμά το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου (Συμφωνία για Νέα Ελλάδα).

Το ΠΑΣΟΚ «χάνει» 8,8% των ψηφοφόρων του που επιλέγουν ΣΥΡΙΖΑ, 7% οδεύει προς την αποχή ενώ ένα ποσοστό επίσης του 7% δείχνει να επιλέγει το κόμμα Λοβέρδου.

Τρίτο κόμμα οι ...αναποφάσιστοι;;;;;

Την ίδια στιγμή, ένα σημαντικό ποσοστό των πολιτών (14,7%) δηλώνει αναποφάσιστο για την επιλογή του, ενώ το 9,6% των ερωτηθέντων απαντά πως θα ψηφίσει κάποιο άλλο κόμμα.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων διαμορφώνεται στο 17% επί των εγκύρων, ενώ οι πολίτες που επιλέγουν κάποιο άλλο κόμμα φτάνουν το 11,1%.

Στις συσπειρώσεις, τέλος, η Χρυσή Αυγή έχει πιάσει «ταβάνι» καθώς είναι στο 89%, ενώ ΝΔ (61%), ΣΥΡΙΖΑ (50%), ΠΑΣΟΚ (51%), ΑΝΕΛ (37%), ΔΗΜΑΡ (39%) δείχνουν να έχουν πολλά περιθώρια συσπείρωσης των ψηφοφόρων τους.