Ρεπορτάζ: Άννα Σταματιάδου

Με μια Βίκυ Σταμάτη σκέτο ράκος ξεκίνησε η περίφημη «δίκη του Τσοχατζόπουλου» με τους 19 κατηγορούμενους για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄ επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση.

Ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του έχουν καθίσει σε αντίθετες πλευρές, ενώ η Βίκυ Σταμάτη δείχνει να μη θέλει να ρίξει ούτε ματιά στον πρώην υπουργό. Ο ίδιος δείχνει πιο ψύχραιμος και προσπά��ησε να της πει δύο κουβέντες πριν το δικαστήριο ορίσει τη σειρά που θα καθίσουν οι κατηγορούμενοι. Και οι δύο στα χέρια τους κρατούν από έναν φάκελο, ενώ ο πρώην υπουργός κρατά και ένα μπουκάλι νερό. Σε αντίθεση με άλλους συγκατηγορούμενούς τους, ο κ. Τσοχατζόπουλος και η κα Σταμάτη δεν φορούν χειροπέδες.

Από το ακροατήριο απουσιάζουν τόσο η κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου Αρετή, όσο και η πρώην σύζυγός του Γκρούντρουν, οι οποίες εκπροσωπούντια από τους συνηγόρους τους. Απόντες είναι και ο αδερφός της Βίκυς, Παναγιώτης, ο Οράτιος Μελάς της offshore Morelia και ο Κωνσταντίνος Αντωνιάδης της offshore Torcaso.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει προτείνει για μάρτυρες τον πρώην πρωθυπουργο Κώστα Σημίτη, 8 πρώην υπου��γούς και την τότε στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ωστ'όσο κανείς τους δεν προσήλθε. Μάρτυρες δεν έχουν ούτε ο εξάδελφος της Βίκυς Σταμάτη Νίκος Ζήγρας αλλά και η πρώην σύζυγος του κ. Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν, ενώ οι μάρτυρες της κας Σταμάτη δεν βρίσκονται στο δικαστήριο.