Αναζητείται στρατόπεδο σε καλή κατάσταση, εντός του νομού Αττικής, το οποίο να χωρά αρκετούς οφειλέτες,. Για πληροφορίες, επικοινωνήστε… με την κυβέρνηση!

Όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Καραγκούνης, η κυβέρνηση αναζητά στρατόπεδο στην Αττική για να το μετατρέψει σε φυλακή των κρατούμενων για χρέη και οικονομικά εγκλήματα!

Τονίζοντας ότι στις ελληνικές ��υλακές υπάρχει συμφόρηση, ο κ. Καραγκούνης δήλωσε ότι γίνονται κινήσεις ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση στις φυλακές, ωστόσο μέχρι να ολοκληρωθούν «όντως αναζητούμε στρατόπεδο εντός της Αττικής»!

«Υπάρχει υπερπληθυσμός στις φυλακές. Γι΄ αυτό έχουμε προβεί σε μεταρρυθμίσεις ώστε και να αποσυμφορήσουμε τις φυλακές και να έχουμε πιο ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης» υπογράμμισε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για ραγδαία αύξηση των κρατουμένων τα τελευταία χρόνια.

Ο ίδιος σημείωσε ότι πρέπει να βρεθούν νέοι χώροι «στα αγροτικά καταστήματα κράτησης γι΄ αυτούς που έχουν ποινές μέχρι 2 έτη και έχουν διαπράξει οικονομικά εγκλήματα», ενώ πρόσθεσε ότι 2 στους 3 κρατούμενους είναι αλλοδαποί: «Οι αλλοδαποί αποτελούν περίπου το 67% του πληθυσμού των φυλακών. Αν δεν τους είχαμε, θα έφταναν και θα περίσσευσαν οι φυλακές για τους Έλληνες».

Τέλος, ο κ. Καραγκούνης πρόέβη σε ακόμη μία αποκάλυψη, ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε συζητήσεις για τη μεταφορά των Αλβανών κρατουμένων στην Αλβανία: «Ήδη ξαναμίλησα και έθεσα το θέμα στον Αλβανό ομόλογό μου. Υπάρχει από το 1994 συμφωνία με Αλβανία αλλά απαιτείται και συναίνεση κρατουμένου. Κάνουμε νέα διαπραγμάτευση ώστε να γυρίζουν π��σω οι Αλβανοί».