Για τις συζητήσεις με την τρόικα που τελεσφόρησαν επιτυχώς ενημέωσε τον Κάρολο Παπούλία ο Γιάννης Στουρνάρας στη συνάντηση που είχαν στο Προεδιρκό Μέγαρο.

Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι οι επόμενες δόσεις θα εκταμιευτούν δίχως πρόβλημα, ενώ αναφέρθηκε και στις τράπεζες τονίζοντας ότι προχωρά η διαδικασία της ανακεφαλαιποίησης, με τον κ. Παπούλια να τον ρωτά ειδικά για την Εθνική. Μάλιστα, επεσήμανε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι οι διαπραγματεύσερις ήταν πολύ δύσκολες και του αποκάλυψε πως σε ένα αδιέξοδο άκουσε από τους ομόλογούς του στο Eurogroup πως «αν δεν το λύσετε αυτό "money is blocked"».

«Ενημέρωσα τον πρόεδρο για την ομαλή περάτωση των συζητήσεων με την τρόικα, για την αναμενόμενη πλέον εκταμίευση των δόσεων και τις δυσκολίες που είχαμε αυτή τη φορά» τόνισε ο κ. Στουρνάρας εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου.

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα με τις τράπεζες» και πρόσθεσε: «Δεν “φοβάμαι” νέα μέτρα,. Εξάλλου, και στο κείμενο της τρόικας τονίζεται ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα. Αρκεί να κάνουμε αυτά που έχουμε υποσχεθεί».

Ο ίδιος, τόνισε ότι η εκταμίευση το�� Μαΐου θα γίνει κανονικά: «Βέβαια, υπάρχει το προαπαιτούμενο του Δημοσίου που, οφείλω να σας πω, ότι μας δυσκόλεψε. Μέχρι τελευταία στιγμή δεν βρήκαμε μια συμβιβαστική λύση με την τρόικα. Στο Eurogroup έλαβα σαφή προειδοποίηση, ειδοποίησα τον Πρωθυπουργό και πραγματικά το πήρε πάνω του και το έλυσε το θέμα. Γιατί όντως θα μας έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση».

Τέλος, ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε και στις 4.000 απολύσεις από το Δημόσιο που συμφωνήθηκαν μέχρι το τέλος του 2013 σημειώνοντας ότι «ένα ποσοστό πρέπει να γίνει νωρίτερα».