Με έναν λιτό τρόπο «αποχαιρέτισε» την πρώην πρωθυπουργό (επί έντεκα συναπτά χρόνια) και ηγέτη την ίδια εποχή των Συντηρητικών της Μεγάλης Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός επίσης Κώστας Μητσοτάκης.

Ο Κώστας Μητσοτάκης ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook φωτογραφία από μία μεταξύ τους συνάντηση,πιθανότατα στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ή στις αρχές της επόμενης, στην οποία απεικονίζονται ευσταλείς και χαμογελαστοί και οι δύο.

Για την ιστορία ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ διατηρούσε άριστες σχέσεις με την τότε πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, όχι μόνο σε πολιτικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, όπως επίσης και με άλλες πρ��σωπικότητες της εποχές (όπως π.χ. με τον Τζ. Μπους τον πρεσβύτερο).

Σε αντίθεση πάντως με την Μ. Θάτσερ, η οποία αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας μετά την αποχώρησή της από την πρωθυπουργία (ιδίως τα τελευταία χρόνια) ο Κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε άριστη πνευματική και σωματική κατάσταση, παρά το κάταγμα στο πόδι την περίοδο των Χριστουγέννων, όπως απέδειξε και στην πρόσφατη παρουσίαση του βιβλίου του.

​​​​