Περίπου 3 ώρες κράτησε η συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα, που ξεκίνησε στον απόηχο των κρίσιμων διαπραγματεύσεων στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό νωρίτερα σήμερα.
Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλός, τα βασικά «αγκάθια» ήταν τα ζητήματα της κινητικότητας και των απο��ύσεων στο Δημόσιο, αλλά και η συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank.
Μετά από την επιμονή της τρόικας στο δεύτερο ζήτημα, το οικονομικό επιτελείο αποφάσισε να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση Εθνικής-Eurobank ξεχωριστά, κάτι που σημαίνει ότι η Eurobank θα γίνει ο 4ος πυλώνας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και πως η συγχώνευση μεταξύ τους πιθανόν να οδηγηθεί σε ναυάγιο.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα η Τράπεζα της Ελλάδος, τονίζει ότι η ανακεφαλαιοποίηση για τις 4 τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς, Alpha και Eurobank) προχωρά κανονικά και πως θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλη Απριλίου. Τα κεφάλαια που θα χρειαστούν είναι πλήρως διαθέσιμα από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η Τράπ��ζα της Ελλάδας υπογραμμίζει ότι είναι πλήρως διασφαλισμένη η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος αλλά και οι καταθέσεις των πολιτών.
Για το θέμα του Δημοσίου, εξάλλου, η τρόικα επιμένει στην αποχώρηση 20.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2014, ενώ ορατό είναι το ενδεχόμενο -μετά από τη συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον Αντώνη Σαμαρά- για απολύσεις εξπρές 2.000 επίορκων υπαλλήλων ως τον Ιούνιο που θα συνοδευτούν όμως και από προσλήψεις εξπρές μέσω ΑΣΕΠ ισάριθμων υπαλλήλων για να μην υπάρξουν κενά σε υπηρεσίες του Δημοσίου.