«Ντέρμπι» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με το δεύτερο κόμμα να προηγείται οριακά στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής δείχνει το «Βαρόμετρο» της Public Issue για τον μήνα Μάρτιο, για λογαριασμό του Σκάι. Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με ποσοστό 29,5% (+0,5), Η Νέα Δημοκρατία έρχεται δεύτερη με 28,5%, αλλά χωρίς να χάνει δυνάμεις, στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή, με ποσοστό 10%, χάνοντας 1,5 μονάδα. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες παραμένουν στο 8%, το ΠΑΣΟΚ στο 7,5%, η ΔΗΜΑΡ στο 6%, και το ΚΚΕ στο 5,5%.

Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό 44%, ενώ 27% συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας. Το 26% των ερωτηθέντων εκτιμά πως κανείς από τους δύο δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργία.

Το 39% πιστεύει ότι μία κυβέρνηση σαν τη σημερινή (από Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, ενώ το 25% πιστεύει το ίδιο για μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ ��ροηγείται με 44%, έναντι 41% της Νέας Δημοκρατίας.

Πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός θεωρείται ο Φώτης Κουβέλης με 46% και ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας με 44% και ο Αντώνης Σαμαράς με 43%.