Για κλίμα αγανάκτησης και ανησυχίας το οποίο δημιουργεί η ανεργία και ο φόβος και εκμεταλλεύονται οι ακραίες δυνάμεις έκανε λόγο ο Αντώνης Σαμαράς σε ομιλία του σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στο μουσείο της Ακρόπολης στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης των Νέων για τη βία.

«Η άκρα αριστερά συναντά την αναρχία, με τον λαϊκισμό να αποτελεί τον συνδετικό τους κρίκο. Όμως δυστυχώς όταν ο λαϊκισμός συνδυάζεται με την απόγνωση και τη δημαγωγία μπορεί να γίνει περισσότερο επικίνδυνος. Το είδαμε σε πολλές χώρες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος πρόσθεσε πως «η άκρα δεξιά συστηματικά καλλιεργεί τη μισαλλοδοξία και δηλητηριάζει τις κοινωνίες».

Ο ίδιος αναγνώρισε πως η Ελλάδα «περνά επώδυνες ώρες» αλλά υπογράμμισε ότι θα αναλάβουμε τις υποχρεώσεις μας και θα πάρουμε τη μοίρα στα χέρια μας: «Έχουμε αποφασίσει να αναλάβουμε τις υποχρεώσεις μας και να μην υποκύψουμε σε αυτούς που είχαν ποντάρει στη χρεοκοπία μας και μας ήθελαν τελειωμένους. Αποφασίσαμε να αντισταθούμε σε αυτή τη μοίρα που άλλοι είχαν αποφασίσει για εμάς και να πάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας».