Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα η οποία είναι προγραμματισμένη για τις; 18.00.

Όπως αναφέρει το Bloomberg το θέμα των αποχωρήσεων από το Δημόσιο θα είναι στην κορυφή της ατζέντας της συνάντησης και η κυβέρνηση προσπαθεί να έρθει σε συμφωνία με την τρόικα. Ωστόσο, οι σκληρές διαπραγματεύσεις ενδεχομένως να μην ολοκληρωθούν σήμερα, εκτιμά το έγκυρο μέσο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση θα πρέπει να πείσει τους εκπροσώπους των δανειστών για τις αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων, παρουσιάζοντας ένα ρεαλιστικό σχέδιο αποχώρησης 150.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το 2015.

«Είναι το ορόσημο που θα κρίνει το αν η χώρα θα πάρει τη δόση του Μαρτίου ύψους 2,8 δισ. ευρώ» σημειώνει το Bloomberg, υπογραμμίζοντας ότι ήδη οι συζητήσεις με την τρόικα έχουν συμπληρώσει πάνω από μία εβδομάδα χωρίς να έχει υπάρξει συμφωνία.

Στο ίδιο δημοσίευμα, τονίζεται πως περίπου το μισό των γενικών κρατικών δαπανών στην Ελλάδα πηγαίνει σε μισθούς και συντάξεις, ενώ το Bloomberg αναφέρει πως οι δημόσιοι υπάλληλοι την 1η Οκτωβρίου (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία) ήταν 667.733 χωρίς να περιλαμβάνεται το προσωπικό των ΔΕΚΟ.

Τέλος, σημειώνει πως αγκάθι παραμένει ακόμη και το θέμα της ρύθμισης των χρεών αλλά και το χαράτσι για τα ακίνητα.