«Μακροπρόθεσμα, η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν μια πιθανή εναλλακτική λύση και για την Ευρώπη και για την ίδια την Ελλάδα», δηλώνει ο Γενικός Γραμματέας των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Αλεξάντερ Ντόμπριντ σε συνέντευξή του στην «Welt am Sonntag».

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το ευρώ εξακολουθεί να προέρχεται από την Ελλάδα» υποστηρίζει ο κ. Ντόμπριντ.
Στον ίδιο τόνος συμπληρώνει πως «τώρα μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξουν νέα προβλήματα. Εξακολουθώ να πιστεύω, όπως και πριν, ότι μακροπρόθεσμα η έξοδος της Ελλάδας θα ήταν μία πιθανή εναλλακτική λύση - και για την Ευρώπη και για την ίδια την Ελλάδα».

«Δημιουργήσαμε μία κατάσταση που δίνει στην Ελλάδα τη δυνατότητα να επιστρέψει στη σταθερότητα και να επιτύχει ανταγωνιστικότητα. Ωστόσο εξακολουθώ να π��στεύω ότι, εάν η Ελλάδα είτε δεν μπορεί είτε δεν θέλει να αποκαταστήσει οικονομική σταθερότητα, τότε θα πρέπει να υπάρχει για αυτήν και η δυνατότητα ενός δρόμου εκτός Ευρωζώνης» σημειώνει και ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «να θέσει επιτέλους το νομικό πλαίσιο για τη δυνατότητα ελεγχόμενης πτώχευσης και εξόδου χωρών από τη νομισματική ένωση».