Σε διάψευση των πληροφοριών που είδαν το φως της δημοσιότητας για εμπλοκή στις συζητήσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την τρόικα με αφορμή το θέμα των απολύσεων, προχώρησε ο Αντώνης Μανιτάκης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός, τονίζει ότι οι διαθρωτικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση συνεχίζονται, όπως συνεχίζονται και οι εντατικές συζητήσεις με την τρόικα με την οποία υπάρχει -όπως αναφέρει ο ίδιος- «αγαστή συνεργασία».

«Το υπουργείο βρίσκεται σε στενή και αγαστή συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την επιτάχυνση και διεύρυνση των διαρθρωτικών αλλαγών στη δημόσια διοίκηση, που έχουν ήδη δρομολογηθεί» αναφέρει η ανακοίνωση, στην οποία ο κ. Μανιτάκης χαρακτηρίζει «αβάσιμο» τον αριθμό των 7.000 επίορκων που αναφέρονται ότι θα οδηγηθούν προς απόλυση, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει εάν είναι περισσότεροι ή λιγότεροι.

«Αμετάθετος στόχος του υπουργεί�� παραμένει η ταχύτερη δυνατή ορθολογική ανακατανομή και ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού, παράλληλα με την αναγκαία μείωση των οργανικών θέσεων και την κατάργηση αυτών που πλεονάζουν» προσθέτει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εκτιμώντας πως είναι φυσικό τη συγκεκριμένη περίοδο ο σχεδιασμός να επικεντρώνεται στο σχήμα της κινητικότητας 25.000 υπαλλήλων.