Μπορεί σε δημόσιες και ιδιωτικές πολιτικές συζητήσεις να γίνεται λόγος ότι θα φθάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αλλά μάλλον ο περιφερειακός διευθυντής ελέγχου του ΣΔΟΕ Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος κατέθεσε χθες στην Προανακριτική Επιτροπή, έχει άλλη άποψη.

Όπως κατέθεσε ο ίδιος, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί παρουσιάζουν εικόνα αποσύνθεσης, αφού είναι υποστελεχωμένοι, και δεν επαρκούν επ’ ουδενί για να φέρει σε πέρας το έργο του το Σώμα.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά πως το ΣΔΟΕ από τα 2.062 ονόματα της λίστας έχει εστιάσει στα 60 με τις μεγαλύτερες καταθέσεις συν τα 3 συγγενικά πρόσωπα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου καθώς η υπηρεσία δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο φόρτο εργασίας.

Ο ίδιος, με βάση αυτά τα δεδομένα, εμφανίστηκε ιδιαίτερα απογοητευμένος αλλά και απαισιόδοξος για το πόσο γρήγορα μπορεί να ολοκληρωθεί η έρευνα. Μάλιστα, με αιχμές τόνισε ότι το ΣΔΟΕ είχε ζητήσει 100 υπάλληλους-ελεγκτές για να σχηματίσει 5 ειδικές ομάδες και τελικά εστάλησαν μόλις 2 (!) και αυ��οί… προχθές!