Άναψε φωτιές και πάλι στις σχέσεις μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μια νέα συνέντευξη του Γ. Δραγασάκη, στην τηλεόραση του Σκάι αυτή τη φορά, χθες το βράδυ.

Ο κ. Δραγασάκης απάντησε συγκεκριμένα σε ερώτηση για έξοδο από το ευρώ: «Δεν έχουμε αντίρρηση να γίνει μια σοβαρή συζήτηση γύρω από το θέμα. Τι εννοούμε να φύγουμε από το ευρώ; Να μείνουμε στην Ε.Ε.; Να έχουμε κοινό δασμολόγιο, αλλά εμείς να έχουμε δραχμή; Τα τελευταία 150 χρόνια παλινδρομούμε ανάμεσα στη δραχμή και ένα σταθερό νόμισμα. Μήπως λοιπόν αυτή η παλινδρόμηση μας δείχνει ότι το πρόβλημα δεν είναι το νόμισμα, αλλά, ποίοι κυβερνούν; Και στο κάτω-κάτω ας πιεστεί η Γερμανία να φύγει αν νιώθει ότι ασφυκτιά σε μια τέτοια κατάσταση».

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ σχολίασε για τη συνέντευξη:
«Για μια ακόμη φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Δραγασάκης επαναφέρουν θέμα δραχμής ή Ευρώ. Και ζητούν να γίνει συζήτηση για το ποιο θα είναι το εθνικό μας νόμισμα!!!Δεν γνωρίζουμε αν ο κ. Δραγασάκης το κάνει για να ισοφαρίσει το άδειασμα του κ. Τσίπρα στο πρόσωπό του χθες στη Βουλή. Ένα μόνο γνωρίζουμε: Ότι η κουβέντα που ανοίγει και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ βλάπτει τη χώρα, την εθνική προσπάθεια και τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στην ανακοίνωση της ΝΔ: «Από τη στιγμή που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει κάνει επάγγελμα τη διαστρέβλωση και το ψέμα, δεν θα περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ».