Ευθεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής, κατηγορώντας τον ότι πηγαίνει σε συνέδρια που χρηματοδοτεί ο Τζορτζ Σόρος!

«Είναι απαράδεκτο ο ΣΥΡΙΖΑ να πηγαίνει σε συνέδρια χρηματοδοτημένα από διεθνείς κερδοσκόπους, όπως ο κ. Σόρος» ανάφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος στη συνέχεια χαρακτήρισε περίεργη την εμμονή του Αλέξη Τσίπρα να στηρίζει την επένδυση της Deutsche Aeolia: «Είναι η πρώτη φορά που αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται στη Βουλή με πρόταση από συγκεκριμένη εταιρεία. Γιατί η επιμονή σας για την Deutsche Aeolia, η οποία έχει καταθέσει 6 φορές πρόταση και έχει απορριφθεί;». Ο ίδιος, μάλιστα, εξέθεσε τον κ. Τσίπρα τονίζοντας ότι ο Άκερμαν που επικαλείται ότι έχει υπογράψει την επένδυση δεν είναι ο Γιόζεφ Άκερμαν της Deutsche Bank αλλά κάποιος χαμηλόβαθμος υπάλληλος της τράπεζας στο Λονδίνο ονόματι Νιλς Άκερμαν!

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε χαρακτηριστικά πως ο πρόλογος του κ. Τσίπρα ήταν «άσχετος»: «Ο Έλληνας αγρότης περίμενε 27 λεπτά για να ακούσει τον άσχετο πρόλογο του κ. Τσίπρα για να αφιερώσει 2,5 λεπτά στην ελληνική γεωργία».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε το ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να κρύβεται και να πει την αλήθεια στους αγρότες: «Πείτε στον αγρότη την αλήθεια: ότι πρέπει να στηριχθεί ο ίδιος στις δυνάμεις του και να φύγουμε από μια πρακτική ενισχύσεων και επιδοτήσεων. Του λέτε ψέματα και έρχεστε και κατηγορείτε τα κυβερνητικά κόμματα».

Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι όλη η κοινωνία θέλει την αλήθεια και κ��λεσε να αλλάξουμε όλοι συμπεριφορές, ενώ κάλεσε τον κ. Τσίπρα να κατονομάσει μια επένδυση που έχει στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Επιτίθεστε στον πρωθυπουργό και κάνετε λόγο για ευθύνες. Υπάρχει ανάπτυξη χωρίς πολιτική και κοινωνική σταθερότητα χωρίς ειρήνη; Πείτε μας μια επένδυση ��ου έχετε στηρίξει». Συνεχίζοντας, τόνισε ότι η επιλογή της κυβέρνησης έφερε θυσίες και πόνο αλλά «ο λαός ξέρει πως η άλλη επιλογή που εσείς προτείνετε θα οδηγούσε σε πλήρη ακύρωση της ελληνικής οικονομίας».

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπόσχονται τα πάντα: «Λέτε ό,τι να ‘ναι και να υπόσχεστε τα πάντα. Ήρθατε με τις 10 εντολές του Μωυσή και μας λέτε ότι θα κάνετε τα πάντα». Παράλληλα, υποστήριξε εμμέσως πλην σαφώς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τις επιθέσεις στις Σκουριές της Χαλκιδικής τονίζοντας πως «οι σιωπές είναι πιο αποκαλυπτικές των προθέσεων».