Για τις επαφές της με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα αλλά και το ΠΑΣΟΚ μίλησε η Λούκα Κατσέλη στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας αποκάλυψε ότι συνομιλεί με τον κ. Τσίπρα σε επίπεδο προέδρων ενώ αναφέρθηκε και στο ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι η Ιπποκράτους διερεύνησε την επιστροφή της, αλλά η ίδια ήταν αρνητική.

Η κα Κατσέλη εκτιμά ότι η κυβέρνηση δε θα μακροημερεύσει: «Εφόσον συνεχιστεί η πολιτική του συμβιβασμού με τις απαιτήσεις των δανειστών, η κυβέρνηση θα πέσει μέχρι το φθινόπωρο».

Η ίδια, προτείνει ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης από ευρύτερη συμπαράταξη προοδευτικών δυνάμεων, ενώ απορρίπτει τα περί «σχεδίου» για να μπει η Ελλάδα στο ΔΝΤ: «Κανένας σώφρων πολιτικός δεν θέλει να δει τη χώρα του σε καθεστώς επιτήρησης ή σε πρόγραμμα του ΔΝΤ. Αυτά είναι αστεία. Υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες. Επειδή ο κ. Σαμαράς δεν είχε ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο και ο κ. Βενιζέλος θέλει να αποποιηθεί τις δικές του ευθύνες, το ίδιο και η ΔΗΜΑΡ, έχουν κάθε κίνητρο και τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης να επικεντρώνουν τη συζήτηση στη συμμετοχή η μη του ΔΝΤ στο Μηχανισμό Στήριξης, στο πρώτο μνημόνιο, και όποτε δίνεται η ευκαιρία στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ το 2009».