«Θα κάνω που θα κάνω την καρδιά του “μαύρη” περιγράφοντάς του τα προβλήματα του Δήμου, ας τον κεράσω τουλάχιστον καμιά τσιπούρα και τίποτα… τσίπουρα!
Κάπως έτσι σκέφθηκε ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος αντί να αναζητά συσκέψεις στο Μαξίμου κλπ., προσκάλεσε το… μισό υπουργικό συμβούλιο στην ταβέρνα «4 Αδέλφια» στο Πασαλιμάνι, με.. φόντο την απεργία!
Συγκεκριμένα, το παρών έδωσαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, οι κ.κ. Χατζηδάκης, Αρβανιτόπουλος, Μουσουρούλης και Σταϊκούρας και -φυσικά- ο αδερφός του δημάρχου Πειραιά, Κούλης Μιχαλολιάκος.
Οι τσιπούρες ήταν πελαγίσιες και πεντανόστιμες, ενώ στο τρ��πέζι υπήρχαν αρκετές σαλάτες και ορεκτικά. Ωστόσο, λίγο μετά ήρθε και το πιο… δύσπεπτο πιάτο, τα αιτήματα του Βασίλη Μιχαλολιάκου!
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αλλά και οι παρόντες υπουργοί βρήκαν ενδιαφέρουσες τις προτάσεις του δημάρχου για τις αναπλάσεις σημείων της πόλης, την προώθηση μεγάλων έργων υποδομής και για την αξιοποίηση του ΟΛΠ, ωστόσο ο Χρήστος Σταϊκούρας έσπευσε να υπενθυμίσει ότι τα κρατικά ταμεία είναι… άδεια.
Συζήτηση έγινε και για την απεργία των ναυτικών. Ο Αντ. Σαμαράς έδειξε, σύμφωνα με μαρτυρία συνδαιτυμόνα του, αποφασισμένος να συνεχίσει το «δόγμα πυγμής» και κάποια στιγμή φέρεται να είπε ότι δεν μπορεί να λειτουργεί η κυβέρνηση «με δύο μέτρα και δύο σταθμά», ενν��ώντας προφανώς ότι δεν είναι νοητές οι εξαιρέσεις από την πολιτική της δημοσιονομικής προσαρμογής.
Πάντως, η βραδιά τελείωσε ευχάριστα για τον Αντ. Σαμαρά, ο οποίος έφυγε από την ταβέρνα λίγο μετά τα μεσάνυχτα, έχοντας μάθει από τον Β. Μιχαλολιάκο ότι η ομάδα του, ο Ολυμπιακός, είχε κερδίσει στο ντέρμπι του μπάσκετ τον Παναθηναϊκό!