Το 2011 «άνθρωπος της χρονιάς», το 2013 «χρεοκοπημένος»!

Το αυστριακό πολιτικό περιοδικό Profil, το οποίο είχε ανακηρύξει πέρυσι τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου «άνθρωπο της χρονιάς» για το 2011, σε δημοσίευμα στην τρέχουσα έκδοση τον αποκαλεί… «χρεοκοπημένο»!

Με τίτλο «Απόψεις ενός χρεοκοπημένου», το αυστριακό περιοδικό αναφέρεται στο γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου είναι περιζήτητος για διαλέξεις σε πανεπιστήμια. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έχει συγκεντρώσει στο βιογραφικό του προσόντα που λίγοι διαθέτουν: ως πρωθυπουργός της Ελλάδας την περίοδο 2009-2011 ήταν ένας από αυτούς που «συνδιαμόρφωσαν» τη χρεοκοπία της χώρας, ενώ κατά την άποψη ορισμένων, ήταν ένας από εκείνους που την συμπροκάλεσαν.

Μάλιστα, συνεχίζει το δημοσίευμα, κατά τη διαδικασία διάσωσης της χώρας «κατάφερε να εκνευρίσει σχεδόν όλους τους αρχηγούς κυβερνήσεων της ΕΕ» αλλά και να παρασύρει το ΠΑΣΟΚ στην άβυσσο κατά την αποχώρησή του.

Το Profil αποκαλεί τον Παπανδρέου γόνο «ξοφλημένης» πλέον -πολιτικά- δυναστείας και αναφέρει ότι επί 2 χρόνια βρισκόταν στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής πολιτικής αλλά κατάφερε να κερδίσει λίγους μόνο φίλους.

Κλείνοντας, το δημοσίευμα τονίζει με αρκετή διάθεση χιούμορ ότι ο πρώην πρωθυπουργός, ως περιζήτητος για διαλέξεις σε πολλά πανεπιστήμια, μπορε�� από οικονομικής απόψεως να σταθεί στα πόδια του, σε αντίθεση με την Ελλάδα…