«Ο Έλληνας αρχηγός της ψευδοαριστεράς Αλέξης Τσίπρας σε συναντήσεις στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το ΔΝΤ».
Αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ στην ιστοσελίδα του World Socialist, την οποία διαχειρίζεται η Τέταρτη Διεθνής (ένα παγκόσμιο σοσιαλιστικό κίνημα που ιδρύθηκε από τον Τρότσκι το 1938).
Σύμφωνα με το άρθρο, «την ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιστράτευε την αστυνομία για να διαλύσει την απεργία των εργαζόμενων του Μετρό, ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποιούσε το ταξίδι του για να πείσει τις ΗΠΑ και το ΔΝΤ ότι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από αυτόν εάν ανέλθει στην εξουσία».
«Ο Αλέξης Τσίπ��ας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του επιχείρησε να πείσει τις ΗΠΑ ότι εάν ανέλθει στην εξουσία “μπορούν να ποντάρουν πάνω του και πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπηρετήσει ως στυλοβάτης της καπιταλιστικής σταθερότητας”» προσθέτει το άρθρο.
Το World Socialist στέκεται στο γεγονός ότι ο αρχηγός της ελληνικής αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ξεκάθαρα πως θα κρατήσει τη χώρα στο ευρώ, ενώ εκτιμά ότι ο κ. Τσίπρας έκανε απόλυτα καθαρό με τις τοποθετήσεις του ότι δεν θα αποκηρύξει το ελληνικό χρέος και ούτε θα σχίσει το Μνημόνιο.