Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου η σύσκεψη των τριών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε μετά το τέλος της στη συγκυρία η οποία εμφανίζεται να είναι θετική πλέον για τη χώρα, αλλά όπως πρόσθεσε «χρειάζεται δουλειά και κοινωνική συνοχή».

«Το θέμα τώρα είναι να ανακόψουμε την ύφεση να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, να νοιώσει ασφαλής ο πολίτης και να πιστέψει ότι αυτά τα μέτρα είναι τα τελευταία και θα είναι τα τελευταία επειδή έχει αλλάξει η συγκυρία υπέρ της Ελλάδας» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Για το φορολογικό, ο κ.Βενιζέλος ανέφερε ότι η συζήτηση θα συνεχισθεί και ότι τον τελευταίο λόγο θα έχει η Βουλή, ενώ επισήμανε με… νόημα ότι χρειάζεται εκτός από διοικητικό συντονισμό η κυβέρνηση « πολιτικό συντονισμό και βέβαια να έχουμε πλήρη συνεννόηση για τα θέματα με κοινωνικό και αναπτυξιακό ενδιαφέρον».

Όπως ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Κουβέλης στη δήλωσή του μετά το τέλος της σύσκεψης, οι ��ρεις αρχηγοί αξιολόγησαν θετικά το αποτέλεσμα του Eurogroup. Ο κ. Κουβέλης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας ειδικά για τους νέους, όπως και στην ανάγκη να υπάρξει «δίχτυ» προστασίας για τις ευαίσθητες ομάδες.

«Η συζήτηση μας θα συνεχιστεί και πρέπει να συνεχισθεί για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να προωθήσουμε τις λύσεις» υπογράμμισε, ενώ για το φορολογικό παρέπεμψε επίσης στις συζητήσεις που θα συνεχιστούν και στη Βουλή για το ίδιο ζήτημα.

«Δεν ετέθη καθόλου μα καθόλου θέμα ανασχηματισμού» απάντησε ο κ. Κουβέλης σε σχετική ερώτηση, ενώ διευκρίνισε ότι δεν συζητήθηκε ο εκλογικός νόμος, αλ��ά η ΔΗΜΑΡ επιμένει στις προτάσεις της.

Απαντώντας τέλος σε ερώτηση για τον συντονισμό της κυβέρνησης δήλωσε: «Ο συντονισμός θα υπάρξει όπως και η στήριξη του κυβερνητικού έργου».

Βίντεο από Mega...

​​