Οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν για τη σταθεροποίηση τ��ς οικονομίας και την προώθηση της ανάπτυξης αλλά και οι αποκρατικοποιήσεις αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης στη σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών το απόγευμα.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα ενημερώσει τους κυβερνητικούς εταίρους για το χρονοδιάγραμμα της εκταμίευσης της δόσης και τις άμεσες δράσεις που σκοπεύει να λάβει για την αντιμετώπιση της ανεργίας και της ανάσχεση της ύφεσης, ενώ παράλληλα θα πληροφορήσει τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη για τις χθεσινές επαφές του με τους εκπροσώπους 13 πολυεθνικών κολοσσών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να ανοίξει συζήτηση και για ανασχηματισμό και τη συμμετοχή νέων προσώπων στην κυβέρνηση ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις στο εγγύς μέλλον, πιθανότατα όχι μέχρι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τον Φεβρουάριο.

Τέλος, ο κ. Σαμαράς θα ανοίξει και τον φάκελο των αποκρατικοποιήσεων παρουσιάζοντας στους κυβερνητικο��ς εταίρους λίστα με τις κρατικές εταιρείες που πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν μέσα στο 2013, ζητώντας και τη στήριξή τους.
​​​