Μήνυμα μετέφερε σήμερα στη Μόσχα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, εκ μέρους του Υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, ότι κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε., το πρώτο εξάμηνο του 2014, θα προωθηθεί η απελευθέρωση της θεώρησης εισόδου (Visa Waiver) για τους υπηκόους της Ρωσικής Ομοσπονδίας που έχουν στην κατοχή τους βιομετρικό διαβατήριο.

Ο κ. Δένδιας είχε σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Kolokoltsev, ξεκινώντας τον κύκλο των επαφών του με αξιωματούχους της Ρωσίας στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη Μόσχα.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Έλληνας Υπουργός δήλωσε: «Η Ρωσία είναι μια μεγάλη και ισχυρή χώρα. Το κλίμα της συνάντησης ήταν εγκάρδιο. Αυτό το οποίο συμφωνήθηκε είναι να ξεκινήσουμε τη συζήτηση για ένα νέο κείμενο συμφωνίας, το οποίο θα συμπληρώσει τη συμφωνία του 2001 και θα εμβαθύνει τη συνεργασία των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας μας με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος και από το κλίμα και από την εγκαρδιότητα, καθώς και από τη δυνατότητα επικοινωνίας που έχουμε με το ρωσικό Υπουργείο των Εσωτερικών».

Αύριο, 18 Δεκεμβρίου 2012, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας θα συναντηθεί με τον Επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης κ. Konstantin Romodanovsky, στο πλαίσιο της οποίας θα υπογραφεί το Εκτελεστικό Πρωτόκολλο της Συμφωνίας Επανεισδοχής Ε.Ε. – Ρωσίας.

Η επίσκεψη του κ. Υπουργού στη Μόσχα ολοκληρώνεται με τη συνάντηση που θα έχει την ίδια ημέρα (18/12) με τον Διευθυντή της FSB (πρώην KGB) κ. Alexandr Bortnikov, στην οποία θα συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.