​«Σιχαίνομαι τη Χρυσή Αυγή. Δεν είναι κόμμα. Είναι ληστοσυμμορία. Οι μισοί είναι του κοινού ποινικού δικαίου. Είναι ντροπή και μόνο που αναφέρουμε τη λέξη εδώ μέσα!!!» Με αυτές τις σκληρές εκφράσεις απάντησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε έναν από τους δημοτικούς συμβούλους, ο οποίος «προειδοποίησε» νωρίτερα τον Δήμαρχο πως «αν συνεχίσει έτσι την επόμενη φορά θα στηρίζει την παράταξη Μπουτάρη η Χρυσή Αυγή».

Αφορμή για το όλο γεγονός στάθηκε ερώτηση της νεαρής δημοτικής συμβούλου Άννας Ευθυμίου σχετικά με τις συμβάσεις για παραχώρηση απορριμματοφόρων στο δήμο καταγγέλλοντας παράλληλα την δημοτική αρχή για ανυπαρξία στον τομέα της καθαριότητας και της ανακύκλωσης.

«Άντρα θέλω τώρα τον θέλω είμαστε;;; Τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η σύμβαση 2,5 εκατ. ευρώ του δήμου με τον Καούση η οποία έχει καθυστερήσει για τους γνωστούς λόγους» τόνισε ο κ. Μπουτάρης προσθέτοντας ότι η δημοτική αρχή έχει δεκαπλασιάσει τον τομέα της ανακύκλωσης.

Παράλληλα απευθυνόμενος σε άλλον δημοτικό σύμβουλο, ο Δήμαρχος εξέφρασε όπως αναφέραμε παραπάνω, τη σιχαμάρα του απέναντι στο κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου!​​